O SASTANKU LIDERA VLADAJUĆE KOALICIJE

KONAKOVIĆ: Schmidt će nametnuti izmjene Izbornog zakona, ako se ne dogovorimo

Ministar vanjskih poslova BiH i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković gostovao je u “Centralnom dnevniku” na Face televiziji.

– Ako nas Europa otkači u ožujku, imamo dublji problem da vidimo gdje ćemo. Zapad je jedina opcija. Moj nulti interes je izmjena Izbornog zakona. Christian Schmidt će 100 posto nametnuti izmjene Izbornog zakona ako se ne dogovorimo. Sutra može nametnuti izmjene – rekao je Konaković.

Reakcija Europe i Amerike

Uvjeren je da će stranci nekoga kazniti.

– Zbog sebe i zbog svojih strahova će Europa i Amerika reagirati kako pojedini ne mogu ni vjerovati da će reagirati. Ne zbog nas, već zbog sebe – naveo je Konaković.

Govoreći o dogovoru političkih lidera na sastanku kod Laktaša, rekao je da je ono što je dogovoreno da se od Europske unije zatraži točan datum pregovora i da će otvaranje pregovora, ukoliko se dogodi, biti najveći iskorak u povijesti Bosne i Hercegovine na europskom putu.

Šokantno pozitivna vijest

Potvrdio je da je dogovoreno da se u Domu naroda glasa protiv prijedloga zakona SDA i da ide u redovitu proceduru, te da su vidjeli da u njemu postoje jedna ili dvije nepravilnosti.

O obveznom glasanju Konaković je kazao je da je to šokantno pozitivna vijest.

– HDZ zanima izbor člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda. Imaju deset modela. Nismo dogovorili, ovo je dokument interpetacija jedne strane – istaknuo je on.

Konaković je pojasnio kako HDZ želi da implementira samo izbor člana Predsjedništva BiH, te da trojka nije krila da kreće od izmjene Ustava BiH.

Između ostalog, dodao je i kako je Bosna i Hercegovina sada deset posto jača nego što je bila prije formiranja vlasti./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img