KONAKOVIĆ OTKRIO: Dobio sam potvrdu da je Komšić na sastanku s Rutteom tražio da EU ne otvori pregovore s BiH

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je govorio večeras na tribini ove stranke koja je održana u sarajevskoj općini Novi Grad. Konaković je govorio o rezultatima ove stranke u proteklih šest godina, ali i o aktualnim političkim zbivanjima. Iznio je tvrdnje na račun lidera DF-a i predsjedavajućeg i neustavnog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Konaković je, kako prenosi N1, kazao da je najbolji pokazatelj “razlika u politikama odgovor SDA i DF-a da odbiju poziv da dođu na razgovor”.

„Želim vas podsjetiti da smo mi, kada se otvorila prilika da BiH napravi jedan iskorak, bi spremni otići u Neum iako smo znali da je to politički rizik. Tada smo pokazali istinski da nam je država BiH važnija od stranke ili bilo kojeg osobnog benefita. Provjerio sam i dobio potvrdu s više strane da je sam Željko Komšić na sastanku s nizozemskim premijerom Rutteom u Predsjedništvu BiH tražio da EU ne otvori pregovore s BiH. To je ta razlika između nas i njih, zamislite jednog lidera koji kaže nemojte s nama otvoriti pregovore“, kazao je Konaković dodavši da bi i “SDA i DF sigurno bili spremni na različite ustupke i političku trgovinu da bi osigurali benefite za sebe ili pak osigurali da kadrovi ovih stranaka koji su danas u pritvoru izađu na slobodu”.

Osvrćući se na stanje u Federaciji BiH Konaković je kazao da je stanje deset puta gore nego se i moglo zamisliti, a posebno velika šteta je napravljena u Javnom preduzeću Autoceste FBiH i Elektroprivredi BiH.

“Stanje nije najbolje ni u BH Telekomu”, rekao je Konaković i poručio da će se o tome govoriti sljedećeg tjedna./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img