BURNO U SKUPŠTINI SARAJEVSKE ŽUPNIJE

KONAKOVIĆ: O Komšiću, Radončiću, šmrkaču kokaina i “moralnim veličinama”

Prije glasanja o nepovjerenju Vladi Županije Sarajevo, otvorena je rasprava na kojoj zastupnici mogu iznijeti svoje mišljenje o dnevnom redu i aktualnim problematikama u radu Vlade Sarajevske županije. Obratio se i Elmedin Konaković, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine SŽ.

“Mogli ste vidjeti i čuti što su ovi ljudi radili za godinu dana, od kojih je njih 10 ili 11 prvi put sjelo u neku ministarsku poziciju. U rekordnom roku su postavili standarde rada u ovom poslu. Ovo mi je šesta smjena vlade otkako sjedim u parlamentima tako da imam tu rutinu”, kazao je Konaković, kako javlja N1 televizija.

“Ova moralna veličina kako nam je predstavio Željko Komšić, završi zastupnika Pecikozu koji je netom prije toga objavljen kako šmrka kokain. Takvog čovjeka prigrli Radončić, prigrli ga Osman Mehmedagić poznat po činjenici da za vrijeme njegovog mandata ni gram kokaina nije zaplijenjen”, dodao je.

Kazao je da su “tajkuni za večeras spremili feštu”.

“Drugi slučaj, Pleho. I mi imamo papire Plehine. Završena istraga, saslušeni svjedoci, vještačeni telefoni, izborna krađa. I stoji sve u Tužiteljstvu u kojem moralna većina ima. Vas nema 18, nego vas ima 16 plus Pecikoza i Pleho. Nas ima 17. Zato ćemo vas disciplinirati i pokazati da se ne može igrati Ustavom. Večeras su na Ilidži tajkuni pripremili feštu, oni koje smo zamalo doveli u red. Vi ste ti koji šutite, znate da to ne valja ali ste im to omogućili”.

Elmedin Konaković je kazao da se radi o sustavu protiv kojeg se prvi put bori neki sustav.

“To je sustav protiv kojeg se prvi put neki sustav bori. Povući ću paralelu sa svojom smjenom. Mi smo bili mala grupica ljudi, ta smjena je bila možda jedna mala iskrica i nekoliko nas se suprostavilo. Odupirali smo se sustavu kao grupica. Sada, danas mislite da ćete s Pecikozom i Plehom smijeniti ovakvu vladu, vi ste se tek uvalili u belaj. Pogotovo vi Milavice, Hasanoviću, Poturak, Šahman i ostali koji znate da ne radite ispravnu stvar. Sve ćemo vas pitati. I Nenadića ćemo pitati hoće li nastaviti uvođenje Alije Budnje u sustav ili će oboriti glavu. Sustav s nalozima iz centrale je prvi put dobio oponenta”.

“Ako nam Šanku dovedete za ministra, imate večeru od mene. Ako to uradite da spojimo Šanku i Sebiju, proberite restoran u kojem ćemo večerati. Rušite po prvi put nešto što je tračak nade”, kazao je./HMS/

Najnovije