Konaković i Brkić s Luehrmann: Otvaranje pregovora potiče razvojni proces

– Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić susreli su se danas s ministricom za Europu i klimu Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke Annom Luehrmann.

Konaković je još jednom zahvalio Njemačkoj na snažnoj podršci koju konstantno pruža Bosni i Hercegovini na njenom europskom putu, a posebno na nizu dobronamjernih posjeta visokih državnih dužnosnika Savezne Republike Njemačke u ovom ključnom i politički veoma značajnom momentu za Bosnu i Hercegovinu.

Konaković i Brkić su ustvrdili da su poruke koje dužnosnici prijateljskih zemalja šalju ovih dana Bosni i Hercegovini pozitivne i ohrabrujuće te još jednom obrazložili zašto je upravo sada neophodno iskoristiti priliku koja se pruža i Bosni i Hercegovini ali i Europskoj uniji da otvaranjem pristupnih pregovora pokažu zajedničku težnju prema neophodnoj stabilizaciji političkih, sigurnosnih i ekonomskih kretanja u Bosni i Hercegovini i regiji.

Brkić je naglasio da je sasvim jasno kako kretanje Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji otvaranjem pristupnih pregovora suštinski otvara razvojni proces koji će donijeti neophodne dobrobiti građanima BiH u cjelini. Naveo je da je upravo taj korak, odluka o otvaranju pristupnih pregovora, ujedno i ono što bi definitivno dovelo do procesa afirmativnih promjena, odnosno bržem usvajanju standarda Europske unije.

Ministrica Luehrmann pozdravila je pozitivne pomake i napore uložene u ostvarivanje dijela prioriteta koje je Europska komisija stavila pred Bosnu i Hercegovinu i još jednom naglasila da je i Njemačkoj kao jednoj od članica europske obitelji izuzetno važno uložiti sve raspoložive napore kako bi pomogla dovesti Bosnu i Hercegovinu bliže Europskoj uniji, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img