KONAČNO: HRT u petak otvara dopisništvo u Mostaru

Hrvatska radiotelevizija u petak 9. veljače 2018. u 13 sati u zgradi Hrvatskog kulturnog društva “Napredak”, u Mostaru otvara svoje dopisništvo, priopćeno je Hrvatskom Medijskom Servisu iz uprave HRT-a u Zagrebu.

Dopisništvo HRT-a u Mostaru ugašeno je u vrijeme SDP-ove vlasti u Hrvatskoj, što se negativno odrazilo na informiranost hrvatske javnosti o zbivanjima u BiH, posebno o događajima koji se odnose na njihove sunarodnjake.

Ponovno otvaranje dopisništava HRT-a u Mostaru i Sarajevo dio je projekta pokretanja Petog kanala HRT-a koji je namjenjen Hrvatima u BiH, ali i u drugim zemljama.

– Peti kanala HRT-a bi bio isključivo posvećen Hrvatima BiH i  dijaspori, na kojem bi im bile dostupne sve HRT-ove emisije, izjavio je u listopadu prošle godine u Hrvatskom saboru državni tajnik za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Hrvatima u BiH i dalje se onemogućava da imaju svoj javni rtv servis, u okviru javnog rtv servisa BiH, što u europskim zemljama imaju i nacionalne manjine./HMS/

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...