KOMŠIĆ: SDA sve proguta

Željko Komšić, predsjednik DF-a, gostovao je u emisiji “Dan uživo” na programu Televizije N1, gdje je govorio o aktualnim pitanjima. Jedna od glavnih tema u posljednje vrijeme su poljuljani odnosi u koaliciji SDA i SBB-a.

– Ne vjerujem da će puknuti koalicija. Kada ste u vlasti, sa SDA je nemoguće raditi. Logika SDA je ta da ne traži partnera, nego suštinski traži sudionike koji će ispasti kriv za sve ono što su oni radili. Tko uđe s njima u bilo kakvu vrstu koaliranja, SDA ga proguta. Pogledajte povijest odnosa sa SDA, svakome se to dogodilo. Stranka za BiH to je doživjela, SDP koji je bio jači od SDA platio je tu cijenu, DF je platio tu cijenu i sada se to događa Radončiću, rekao je  Komšić.

On je dodao da je jedan od glavnih razloga zašto je DF ulazio u vlast taj da se spriječi da Milorad Dodik uđe u vlast i da se pokrenu pitanja o pristupanju NATO-u.

Kazao je kako nije optimista kada su u pitanju očekivanja u 2017. godini.

– Nekako je dužnost biti optimista, ali ne očekujem da će biti bolja od prethodne. Sve se ubrzava, politički konflikti dobijaju na intenzitetu. Otvaraju se neke teme, koje su prije bile sklonjenje. Naprimjer, pitanje referenduma koje nije bilo predizborna taktika, nego testiranje pred nove referendume. U FBiH je taj tihi konflikt SDA i HDZ-a, to je nekad bilo sklonjeno i ublažavano, ali kako vrijeme prolazi sve to više izlazi na vidjelo – kazao je Komšić. /HMS/

Najnovije

NAKON OKLIJEVANJA TWITER IPAK REAGIRAO

Obrisan tvit bivšeg malezijskog premijera da muslimani imaju pravo ubijati Francuze

Twitter je nakon oklijevanja obrisao poruku bivšeg malezijskog premijera Mahathira Mohamada u kojoj je napisao da su 'Francuzi u povijesti ubili milijune ljudi, od...