Hrvatski Medijski Servis

I “NAŠ BOŠNJAK” KOJOVIĆA NAZVAO IZDAJNIKOM Komšić treba vratiti dug SDA, pa odlučio “okrenuti ploču” i pribaviti alibi za ulazak u vlast

Lider DF-a Željko Komšić koji je jučer bio protiv koalicije s nacionalnim strankama i za odlazak BH bloka u opoziciju preko noći je “okrenuo ploču”. U intervju za sutrašnje “Oslobođenje” odlučio pribaviti alibi za koaliciju sa SDA, očito svjestan kako toj stranci duguje uzurpaciju hrvatske pozicije u Predsjedništvu BiH. Komšić je upotrijebio iskušani recept plašenja bošnjačke javnost “neprijateljima države”, osovinom Dodik- Čović, koja, eto, prijeti da ovlada i Federacijom BiH, gdje će se on ponovo pojaviti kao spasitelj, piše Hrvatski Medijski Servis.

“Mi nećemo biti ni dio duboke izdajničke politike koja plete svoju mrežu već duže vrijeme, dio politike koja u otvorenim neprijateljima ove države ne vidi nikakav problem. Možda te politike za takve ljude nisu problem, ali za ovu državu, njene građane i nas, itekako jesu problem, ali tim politikama i mi ćemo biti problem. Stvari treba posmatrati u širem kontekstu. Neće to biti posljedica neulaska BH bloka u vlast, nego posljedica dugogodišnje popustljivosti tzv. političkog Sarajeva. Dodik i Čović su jednom agresivnom politikom koju je pratila eutanizacija otpora u Sarajevu, i u političkom i psihološkom smislu, preuzeli gotovo sve državne institucije i agencije u čemu im je pomagala ista ona izdajnička struktura koje je sad splela svoju mrežu. U predizbornoj kampanji sam govorio upravo o tome. Dobro se sjećam, u razgovoru sa Sanjinom Bećiragićem. Kada sam rekao da Dodik s Čovićem može ući u federalnu vlast, bilo je onih falatara koji su govorili: Komšić plaši građane Čovićem i Dodikom. Ja se ipak nadam da do toga neće doći. SNSD bi uz jedno ministarstvo i potpredsjednika FBiH zajedno sa HDZ-om, u potpunosti ovladao Federacijom. To im mogu isporučiti oni koji doista tvrde da to nije njihov problem,  ali i oni koji s Čovićem i Dodikom imaju tijesne osobne i poslovne veze. Oni nikada nisu prestali biti dio njihovog Plana B, kazao je “naš Bošnjak” Komšić u intervjuu koji će izaći sutrašnjem printanom izdanju Oslobođenja, očito aludirajući na lidera Naše stranke Predraga Kojovića.

Da je Komšić za koaliciju sa SDA, iako je jučer govorio suprotno, potvrdio je u večerašnjem Dnevniku Federalne televizije i Bakir Izetbegović, koji je kazao kako mu je lider DF-a potvrdio kako bi on “rado ponio odgovornost”.

Kao glavnog protivnika koaliranja sa SDA Izetbegoviuć je označio mlađe kadrove SDP-a “koji nisu iskusili rat” i lidera Naše stranke Predraga Kojović koji je ponovo postao “sumnjivo lice” u Sarajevu.

-Došao je iz Srbije da ovdje odstranjuje SDA, izjavio je Izetbegović, potvrđujući time kako nebošnjak na čelu građanske stranke u Sarajevu može samo slijediti bošnjačku mainsteam politiku, u protivnom odmah može biti osumnjičen da je neprijateljska krtica u bošnjačkim redovima, piše HMS.

Podsjetimo Kojovića su već jednom njegove bošnjačke kolege nazvale četnikom samo zato što se založio za promjenu naziva škole koja nosi ime po fašisti i antisemitu Mustafi Busuladžiću.

Gostujući u Dnevniku D Federalne televizije Izetbegović je predstavnike druga dva naroda, posebice SNSD pokušao predstaviti kao neprijatelje države.

Bosni i Hercegovini je potrebna suradnja ova dva patrotska segmenta; SDA koja koja se oslanja na bošnjačko biračko tijelo i BH bloka koji se oslanja na lijevo bosansko građansko biračko tijelo. Mislim da ta stvar još nije završena, u subotu i SDA i SDP imaju sjednice glavnih odbora i vidjet ćemo što će se dogoditi, kazao je Izetbegović. Ukoliko SDP odluči ostati u oporbi Izetbegović je kazao kako će SDA onda ići alternativnim putem. Kao moguće koalicijske partnere spomenuo je kako računa na podršku 3 odmetnuta zastupnika Šepićevog Nezavisnog bloka, te A- SDA koja je spremna koalirati sa SDA, ukoliko to prihvate i PDA i SBB. Kao je kako je koalicija sa SBB-om dobro funkcionirala i da i dalje može dobro funkcionirati, samo je, kaže, potrebno da se “Radončić oslobodi frustracija da smo mu ja i SDA montirali neke procese.”/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte