KOMŠIĆ ODGOVORIO DODIKU: Poručio bih mu da smiri ‘nerve’

Drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas za N1 da ”ne zna ni da je nešto započeo s Dodikom” odgovarajući na ranije poruke predsjedatelja Predsjedništva da su ”završili” i da nikakvog osobnog ni političkog kontakta među njima više – neće biti.

Podsjećamo, Dodik je danas poručio ”da je s Komšićem završio”.

”On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, osobno smo završili, politički nemamo što raditi. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu birati članove Predsjedništva”, ispričao je Dodik.

Komšić je poručio ”da se Dodik ima pravo ljutiti”.

”Gospodin Dodik nastoji, i to vrlo nepristojno i nasilno, nametnuti se kao arbitar u stvarima koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine, prvo u slučaju gospođe Jukić pa evo i u slučaju gospodina Tegeltije. To je nedopustivo. Ne može član Predsjedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče kaznene prijave, Dodik se ima pravo ljutiti, ali prvenstveno na sebe. Ja ga nisam poticao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bih mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja”, rekao je Komšić za N1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U POLICIJSKOJ AKCIJI U BJELJINI

Srbijanska starleta Tijana Ajfon dovela djevojke na grupnu prostituciju, pronađeni i kokain i oružje

Tijana Maksimović (28) iz Rume, koja je poznata kao starleta Tijana Ajfon, uhiećena je u srijedu u Bijeljini zbog sumnje da je na žurku...