KARDINAL PULJIĆ

Komšić nosi u sebi gentsku averziju prema Hrvatima katolicima, neću ga više zvati na prijame, jer institucija u kojoj on sjedi mene ne prizna

Kardinal Vinko Puljić u intervju za Radio Mariju i Katolički tjednik komentirao je i izjavu drugog bošnjačkog člana Predsjedništva Željka Komšića, koji je nakon mise za žrtve Bleiburga i križnog puta kazao kako je “sretan zbog činjenice da nas neprijatelji ovog grada nisu nadmudrili”, čime je i kardinala Puljića i sve koji su sudjelovali na misi, ili bi došli na misu da su mogli, nazvao neprijateljima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Svatko govori o sebi. Komšić nikad nije pozitivno govorio o Hrvatima i katolicima. On nosi jednu averziju prema nama. I ja se ne mogu načuditi odakle mu ta odbojnost. Ajde što može biti politička, ali gentska, to je jedna opasnost. Ovim on, zapravo, pokazuje što nosi u sebi.

Na upit hoće li Komšića više onda zvati na uskrsne i božićne prijame, kardinal je odgovorio kratko:- Vjerojatno da do toga neće doći. Jer institucija u kojoj on sjedi mene ne prizna.

Kako su se komunisti i fašisti dozivali, a brdo odgovaralo?

Kardinal Puljić prokomentirao je i rezoluciju Europskog parlamenta “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe”, kojom se jednako zločinačkim smatraju svi totalitarni režimi, jednako fašistički kao i komunistički.

– Ima jedna fora. Tamo pred kraj rata kod Trsta su se dovikivali jedni i drugi. Pa su fašisti s one strane zvali: komunistiii!, a ovi naši komunisti vikali: fašistiii!, a brdo je odgovaralo: isti. To je ta rezolucija, kazao je kardinal./HMS/

2 COMMENTS

 1. Sine Adile gdje to pročita da kardinal Puljić ne poštiva žrtve fašizma???
  Ako se moli za žrtve komunizma ne znači da ne moli i ne poštuje i druge žrtve.
  Hrvati su na žalost imali puno više žrtava komunizma nego drugih totalitarnih režima.
  Sine Amele toliko više da bi vaših najmanje pedeset “Srebrenica” stalo u njih.
  Hrvatima ne pada na pamet mješati se u vjerske stvari vašeg ili srpskog naroda ili za koga se vi molite.Držite se vi svoje vjere a drugima ostavite da se mole za koga žele jer ne živimo u šerijstu nego u demokratskoj Europi.
  PS: Nakon Tužbe protiv Srbije,pelješkog mosta, i raznih spinova danas su žrtvovali i Kardinala,sve da sakriju lopovluk i otimačinu koju godinama provode,ali dok je takvih “ovaca”za šišanje kojima IQ vjerovatno ne prelazi sobnu temperatutu ne moraju se plašiti za svoju budućnost!

 2. Žali Bože što je kardinal skrenuo sa Isusovog učenja ,pa je zadojeni mržnjom prema žrtvama ustaškog režima.nek malo pogleda i u Bibliju i nek se sjeti Isusovog učenja.koji je tješio žrtve tortura a ne sipao im so na ranu.kao on što je učinio misom za ustaše.kardinal je ohol,ako mu je Isus daleko(kao što jest od njegovog srca) nek se ugleda na papu Franju koji je skrušeno koji nije ohol i koji je iznad svega dobar čovjek.možda nešto i naučiti.

Comments are closed.

Najnovije

TRANSFERI

Insajder: Modrić je počeo pregovore s Realom, ali i s još dva kluba

Luka Modrić (37) napokon je počeo pregovore s Realom oko produljenja ugovora koji mu završava za samo tri mjeseca. Ovo je objavio Florian Plettenberg,...