Hrvatski Medijski Servis

KOMENTIRAO DODIKOVU IZJAVU Radončić o tome da ga Izetbegović vidi na mjestu ministra sigurnosti BiH

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost, komentirao je za Avaz TV najave Milorada Dodika da bi mogao preuzeti Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.

– Vidio sam izjavu gospodina Dodika, ali mogu samo reći da zaista nisam upoznat s detaljima pregovora lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a i, stoga, nemam nikakav komentar – kazao je Radončić

SDA-u i strankama okupljenim oko nje trebale bi pripasti tri ministarske pozicije i to obrana, sigurnost i vanjski poslovi kao i četiri pozicije zamjenika ministra. Jedna od ove tri pozicije, navodno, bi trebali pripasti SDA-ovom koalicijskom partneru, odnosno Demokratskoj fronti. Međutim, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je u ovom kontekstu spomenuo lidera SBB-a Fahrudina Radončića.

Na upit novinara o tome je li na sastanku spomenuta Demokratska fronta, koja će ući u vlast sa SDA-a, Dodik je naveo da to nije slučaj.

“Nije spomenuta DF, spomenut je samo Radončić i da će on biti u ministarstvu sigurnosti i da je to postignut dogovor kad se ulazilo ovamo. Otkud znam kako dolazi? Ja mislim da to nije loše, ako se dogovorimo”, kazao je Dodik./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte