Komedija ‘Bosanski lonac’ 15. studenoga u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače

Urnebesna komedija “Bosanski lonac” autorsko djelo Hasana Džafića, u izvedbi Alternativne teatarske grupe „Rajvosa“, gostuje u petak, 15. studenoga 2019., u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20 sati.

Ova komedija na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, o starosjediteljima i pridošlicama, o sukobu grada i sela, političkim igrama… Priča je ovo i o vrlo aktualnim stvarima koje se događaju u našem okruženju, o korumpiranosti, netrpeljivosti koja proizlazi iz potpuno nepotrebnih stvari.

U predstavi je naglasak stavljen na dvije obitelji koje dijele stan. Tu su “naši” i “njihovi” u svakom obliku, a sukob, koji je neminovan, prelama se u trenutku kada se djeca dviju obitelji zavole i počnu svoj zajednički život. Novonaastala situacija dovodi do spoznaje da ne postoji više “mi” i “vi” nego da smo MI.

Naravno, kušajući ovaj specijalitet, nasmijat ćete se do suza, zadovoljiti svoju dušu i pobjeći, barem nakratko, od surove svakodnevnice.

U predstavi igraju:

Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Edin Drljević, Jasminka Požek-Božuta i Senad Milanović.
Redatelj predstave je: Riad Ljutović, a adaptacija teksta potpisuje Edin Drljević, dok je glazbu skladao poznati sastav Dubioza kolektiva.

Komedija je jako slična proslavljenoj „Audiciji“ te donosi smijeh svojevrstan i blizak sarajevskoj školi humora.

Ulaznice za hit komediju u prodaji na blagajni Kosače, svaki dan, od 13 do 20 sati./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RS

Kod 103 osobe danas potvrđen koronavirus

U posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici...