KOLJENA VAM PUCKETAJU? Evo što bi to moglo značiti

Pucketanje, krckanje ili škripanje u koljenu obično se javlja prilikom istezanja zglobova, a može biti praćeno jakom boli. Razlozi zbog kojih dolazi do toga su različiti, a ovo su neki od njih, prenosi Fitness.com.

Višak tkiva ili tekućine oko koljena

Nakon ozbiljne ozljede koljena oko njega se može stvoriti nepotrebno tkivo ili nakupiti tekućina te potom izazvati njegovo pucketanje.

Trkačko koljeno

Možda mislite kako je trčanje korisno za vaše zdravlje, no ako previše opteretite unutrašnju kost potkoljenice – tibiju, mogli biste razviti tzv. trkačko koljeno. Tibija i donje kosti u nozi štite zglobove koljena, ali ako se te kosti ne poravnaju pravilno, koljeno će pri savijanju krckati.

Teška oštećenja meniskusa

Meniskus služi kao amortizer u koljenu. Ako je oštećen, teško je uspostaviti ravnotežu u koljenu, što može izazvati njegovu rotaciju pod pritiskom.

Artritis

Artritis u nogama može se proširiti i na koljena. Koljena se zbog toga mogu upaliti i kosti drugačije poravnati, što će uzrokovati pucketanje u njima.

Medijalni kolateralni ligament i lateralni kolateralni ligament 

Oni su zaduženi za stabilnost koljena. Ozlijedimo li ijedan od njih, pucketanje je neizbježno, prenosi Index./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAPUSTIO REDOVE AL DUHAILA

Mandžukić postao slobodan igrač

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić (34) napustio je redove Al Duhaila nakon što je postigao sporazumni raskid ugovora s katarskim klubom.Mandžukić je...