Kolege Mustafe Nadarevića su shrvani: ‘Izgledalo je kao da je pobijedio bolest. Kao da je dio mene otišao’

Današnji dan obilježio je tužan odlazak legendarnog glumca Mustafe Nadarevića koji je izgubio bitku za život u 77. godini nakon borbe s teškom bolešću. S njegovim odlaskom nitko se lako ne miri, a kolege, među kojima je i glumac Emir Hadžihafizbegović za Avaz.ba otkrio je kako se osjeća.

– Mustafa je umro danas u 12 sati, to mi je javio njegov sin Aša. Bio je bolestan dvije godine, ali prije šest mjeseci stanje mu se popravilo pa je izgledalo kao da je pobijedio bolest. U posljednje vrijeme, nažalost stanje mu se pogoršalo,preselio je na bolji svijet – kazao je Hadžihafizbegović. S Nadarevićem je glumio u njegovom prvom filmu prije 40 godina, “Otac na službenom putu”, prenosi Večernji list BiH.

Snimali smo “Kod amiđe Idriza”, “Lud zbunjen naormalan i mnogo filmova u Sloveniji i Makedoniji… Treba naglasiti da je on svoje najbolje uloge ostvario u teatru, bio je veliki glumac, moj uzor i kao da je dio mene otišao sa njim – pripomenuo je Emir. Kolega sa seta serije “Lud Zbunjen Normalan” Senad Bašić, koji je s Mustafom glumio i u brojnim filmovima poput “Praznik u Sarajevu”, “Savršen krug”, “Kod amiđe Idriza” potrešen je viješću o smrti legendarnog glumca i prijatelja. – Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to „Posljednji skretničar“. Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamtit će ga generacije i generacije – rekao je Bašić dodajuć da je Mustafa najbolje uloge ostvario u BiH. – On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka – kazao je Bašić. Osim njih, na Facebook se od velikog glumca oprostio i HNK Hajduk Split prisjetivši se njegove uloge.

Veliki gubitak je to i za glumca Asima Ugljena koji je emotivnom objavom poručio: “Jedan od mojih prvih susreta s glumom i glumištem je bio s njime. Requiescat in pace, maestro. Za mene ćeš uvijek biti Leone”, napisao je u statusu na Facebooku. Podsjetimo, poznati bosanskohercegovački glumac Mustafa Nadarević preminuo je u 77. godini života nakon duge borbe s bolešću, javlja portal RadioSarajevo.ba.

Njegov kolega, glumac Moamer Kasumović potvrdio je istinitost tužne vijesti za portal, a na svom Facebook profilu izrazio sućut. Legendarni glumacveć je dulje vrijeme imao ozbiljne zdravstvene probleme zbog kojih je sve do nedavno bio u bolnici. Nadarević je početkom ove godine javnosti otkrio da boluje od karcinoma pluća te se uključio u kampanju “Udahni za život”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SPUTNIK V

Rusija prva počela s cijepljenjem protiv koronavirusa!

Rusija je jutros započela program cijepljenja protiv koronavirusa, a klinike u Moskvi prvo će cijepiti one koji su najviše izloženi riziku od zaraze, prenosi...