KOD TUNELA SALAKOVAC Radnici Aluminija ne odustaju od blokade, puštaju samo vozila s djecom i bolesnima

Radnici Aluminija oko 15 sati blokirali su prometnicu M-17 kod tunel Salakovac, sjeverno od Mostara. Njih nekoliko stotina, ne odustaju od blokade.

Kako javlja Klix.ba, radnici su i dalje na cesti i postepeno puštaju samo vozila u kojima su djeca ili bolesne osobe. Policijske snage koje su prisutne za sada ne interveniraju.

Radnici traže garancije da večeras u ponoć pogoni Aluminija neće biti iskopčani s električne mreže što bi značilo kraj nekadašnje giganta.

Za vrijeme blokade magistralnog puta formirale su se kilometarske kolone u oba smjera.

Tijekom jutra s predstavnicima radnika Aluminija sastali su se predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, koji je kazao da je od federalnog premijera Fadila Novalića dobio informaciju da će Vlada FBiH u petak raspravljati o teškoj situaciji u Aluminiju.

Istovremeno, Boris Vican, izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj, izjavio je da će večerašnji prekid struje u ponoć značiti kraj za mostarski Aluminij./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HNL

Hajduk nakon velike drame s igračem više pobijedio Inter

U prvoj utakmici nastavka Prve HNL nakon gotovo tromjesečne stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa Hajduk je na praznom Poljudu svladao Inter iz Zaprešića s 2:1...