DHK HB

Književna srijeda je rezervirana za Zdravka Nikića

Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne (DHK HB) u srijedu, 24. studenoga, nastavlja s Književnim susretima u sklopu kojih će biti predstavljeno stvaralaštvo Zdravka Nikića. Zdravko Nikić je rođen je 1953. godine u Ružićima, općina Grude.
Diplomirao je 1979. u Sarajevu na odsjeku Historija jugoslavenskih književnosti i hs/sh jezik. Kao profesor radio je u Banovićima i Šipovu, te u Grudama kao tajnik SIZ-a kulture i knjižničar u Narodnoj knjižnici.
U Hercegbosanskoj novinskoj agenciji (HABENA) zaposlio se na mjestu urednika 1993., a od 1994. do 2001. bio je glavni i odgovorni urednik.
Od 2001., kada su se spojili BHP i Habena, radi na mjestu v.d. glavnoga urednika i pomoćnika direktora, do odlaska u mirovinu, koncem 2017. Autor je ovih djela: ”Vrisak kamena” (pjesme), ”Strah i glad” (roman), ”Hrvatska golgota’ (pjesme), ”Korak izvan kruga” (roman-kronika), ”Radiestezija zrnce Božjeg dara”, ”Sime života vičnoga – zapisi Stipana Trnovca” (roman) i ”Zavičajna rapsodija” (pjesme), ”Vjera, obitelj, ljubav i domovina” (pjesme) i ”Sime sluga Sotonini sinova i sime sinova Sotonini sluga” (roman).
Urednik je i lektor mnogih knjiga i monografija, kao i pisac proslova i pogovora više knjiga. U svakom njegovu djelu zastupljena je ikavica njegova rodnoga kraja. O stvaralaštvu Zdravka Nikića govorit će Miljenko Stojić i Ivan Sivrić, a susret će se održati u maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 12 sati, priopćili su iz DHK HB. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Stanovnici ove zemlje su proglašeni najvećim pijancima na svijetu

Australci su proglašeni najvećim pijancima na svijetu. Međunarodna anketa Global Drugs Survey pokazala je da su se Australci u 2020. opijali u prosjeku 27 puta...