KLUB SDA: Pravdanjem nasilja SDP ugrožava živote liječnika i pacijenata

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Federalnom parlamentu osuđuje nove pritiske Socijaldemokratske partije (SDP) na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i direktoricu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebiju Izetbegović, priopćeno je iz SDA.

“Upravo iz Vlade Županije Sarajevo, koju čini i SDP, traje neprestana kampanja protiv liječnika Kliničkog centra, čime je i kreirana atmosfera koja je dovela do oružanih prijetnji dr. Edi Hasanbegoviću i njegovoj obitelji.

Ovakvim prijetnjama i unošenjem straha među doktore, ugrožava se cjelokupan zdravstveni sustav, a time i zdravlje tisuća pacijenata. Kako da liječnici normalno objavljaju svoj posao i spašavaju zdravlje i živote građana, ako su im ovakvim napadima svakodnevno ugroženi vlastiti životi”, upitali su iz SDA.

Kazali su kako je huškanje na doktore KCUS-a vidljivo i u priopćenju SDP-a, te da ta stranka nema pravo kritizirati rezultate KCUS-a obzirom da je “u vrijeme kada je SDP bio na vlasti, KCUS je bio doveden na rub propasti.”

“O radu menadžmenta na čelu s prof. dr. Sebijom Izetbegović u proteklom mandatu, najbolje govore činjenice i brojke, smanjena dugovanja i povećana efikasnost, te puna podrška nekoliko tisuća zaposlenih na KCUS-u. Izuzetak čini nekoliko pojedinaca koji su zbog svojih osobnih interesa, privatnih klinika i nespremnosti da se povinuju neophodnoj disciplini napustili Klinički centar.”

Iz SDP ranije su pozvali direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović da podnese ostavku zato što nedozvoljavanjem liječenja jednog dijeteta u ovoj ustanovi “izravno krši Hipokratovu zakletvu”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije