KLUB HRVATA U VIJEĆU NARODA RS: Tražimo potpuno izvršenje proračuna za povratnike u ovoj godini

Klub Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske raspravljao JE o materijalima koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske na svojoj Sedmoj sjednici održanoj, 24. lipnja 2019. godine i na samoj sjednici nije bilo pitanja od vitalnog nacionalnog interesa, ali je Klub Hrvata reagirao po pitanju izvršenja Proračuna za 2019. godinu u Republičkom tajništvu za raseljene osobe i migracije, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Klub Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske nezadovoljan je izvršenjem samo 30 posto, te apelira na Vladu Republike Srpske da se Proračun u Republičkom tajništvu za raseljene osobe i migracije izvrši što prije u potpunosti kako bi naši povratnici mogli koristiti sredstva Vlade iz ove godine u ovoj godini, a ne u slijedećoj, navodi se u priopćenju.

Klub Hrvata je reagirao i na izgradnju autoputa Vukosavlje, Brčko, Rača te prolaska autoputa kroz povratnička Hrvatska naselja u općinama Vukosavlje, Modriča, Šamac i Pelagićevo.

Klub Hrvata nije protiv izgradnje autoputa ali je protiv rušenja kuća povratnika.

-Dajemo punu podršku dosadašnjoj aktivnosti potpredsjednika Republike Srpske Josipu Jerkoviću, te dogovorima i obećanjima koje je dobio u Ministarstvu prometa i veza Republike Srpske, ali i samog člana Predsjedništva iz Republike Srpske Milorada Dodika da će se navedena trasa izmjestiti, stoji u priopćenju Kluba Hrvata u Vijeću naroda Republike Srpske./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U PETAK BIO NA POSLU

Zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj radi u Ericsson Nikoli Tesli

Potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o mlađem čovjeku iz Zagreba koji je u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran...