KLOPP: Uskoro bih mogao otići u mirovinu

Jurgen Klopp osvojio je nagradu najprestižnijeg njemačkog sportskog lista Bilda za menadžera godine. Zbog obaveza s Liverpoolom nije mogao prisustvovati ceremoniji, ali je putem video poziva odgovarao na pitanja.

Klopp je imao fenomenalnu godinu s Liverpoolom, osvojio je Ligu prvaka, u Premier ligi za bod ostao iza prvaka Cityja. S obzirom na to da Redsi napreduju iz sezone u sezonu otkako je Klopp stigao na Anfield 2015. godine, očekuju se da će još dugo ostati u klubu. Ipak, Nijemac ne isključuje ništa pa ni mirovinu.

“Nadam se da ćemo ovako nastaviti, ali ne znam što se može dogoditi za dvije ili tri godine. Možda odem u mirovinu. Ne mora značiti da će se to dogoditi, ali ako do toga dođe, ne bi bilo iznenađenje.”

Proslavljeni trener ima ugovor s Liverpoolom do 2022. godine. Upitan je što bi radije napravio kada bi mogao, vodio njemačku reprezentaciju, Bayern, doživotno Liverpool ili vratiti se u Dortmund, Klopp nije odbacio nijednu opciju.

“Volio bih to, prvo reprezentacija, onda Bayern, zatim povratak u Borussiju pa doživotno u Liverpool. Nemam pojma, zaista ne znam.”, prenosi Index./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije