KLINCOV: Uskoro ćemo se oglasiti o Mehmedagićevoj diplomi

Rektor Sveučilišta za poslovne studije Banjaluka Radovan Klincov rekao je da će se ova ustanova uskoro oglasiti u vezi s rješenjem Inspektorata Republike Srpske kojim mu je naređeno da, zbog nepravilnosti, poništi diplomu izdanu direktoru Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću i da u Službenom glasniku Srpske ovu diplomu proglasi ništavnom.

Klincov je rekao Srni da je vodstvo ove visokoškolske ustanove na kolektivnom godišnjem odmoru do 20. kolovoza, nakon čega bi trebalo primiti poštu i oglasiti se.

Kada je riječ o procedurama, on je naglasio da je u ovom slučaju inspekcija prvostupanjski organ, a da se diploma poništava samo sudskom odlukom.

Inspektorat Srpske je 5. kolovoza donio riješenje o poništavanju Mehmedagićeve diplome, izdane 21. rujna 2007. godine.

Prema saznanjima Srne, Inspektorat i zbog kolektivnog godišnjeg odmora vodstva Sveučilišta za poslovne studije nije zaprimio žalbu na rješenje o poništenju Mehmedagićeve diplome, na koje ova visokoškolska ustanova ima pravo.

Fakultet može pokrenuti i drugostupanjski postupak pred resornim ministarstvom. Ukoliko Ministarstvo potvrdi rješenje Inspektorata i odbaci žalbu fakulteta, ova ustanova ima mogućnosti pokrenuti upravni spor pred nadležnim osnovnim sudom, pa i kasnije, ukoliko slučaj ne bude riješen u njegovu korist, pravnu borbu voditi pred višim sudskim instancama, koristeći sve pravne lijekove.

S druge strane, Fakultet može odlučiti da ne ulaže žalbu na rješenje Inspektorata i Mehmedagićevu diplomu proglasi ništavnom.

Tužiteljstvo BiH je tijekom ovogodišnje istrage o lažnim diplomama zatražilo od svih sigurnosnih agencija dostavljanje diploma o završenom obrazovanju, što nije uradila jedino OSA.

Mehmedagić je tijekom posljednjeg rata bio tjelohranitelj Alije Izetbegovića, a dovođen je i u vezu s ratnim zločinima i ubojstvima sarajevskih Srba./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije