KLEPIĆ: Vrlo ozbiljni investitori pregovaraju o preuzimanju Aluminija

”Intenzivno se razgovara i, prema onome o čemu smo do sada informirani, radi se o vrlo, vrlo, ozbiljnim investitorima i potencijalno vrijednim partnerima za Aluminij”, rekao je u petak predsjednik Nadzornog odbora tog poduzeća, Zdenko Klepić.

Dodaje kako trenutno ne može reći do koje faze su došli pregovori jer Nadzorni odbor nema tu nadležnost. O tome, tvrdi, pregovaraju Vlada Federacije BiH i Uprava, piše Bljesak.info.

Klepić tvrdi da je više investitora iskazalo zanimanje za nekadašnjeg hercegovačkog diva.

”Znam da su mnogi razgovarali potencijalni investitori razgovarali s Vladom, bez nas iz Nadzornog odbora i bez Uprave. Neki su izravno razgovarali i s Upravom. Mi kao Nadzorni odbor nismo razgovarali s potencijalnim investitorima”, rekao je predsjednik Nadzornog odbora.

Potencijalnim investitorima su omogućene sve informacije o Aluminiju, što je se radi prema nalogu Vlade FBiH.

Na pitanje novinara o da komentira dolazak Financijske policije u poduzeće rekao je kako je potrebno znati tko se sve ‘ogriješio’ o Aluminij.

”Financijska policija radi svoj posao. Ono što je Nadzorni odbor i Vlada te ono što smo svi zaključili, treba ispitati poslovanje, te je to u nadležnosti Financijske policije. Mi podržavamo da se izvrši financijska analiza i to nam stoji u odlukama koje smo donijeli, te da se ispita rad Aluminija u proteklih 10 i više godina i da se svi oni koji su se ogriješili o Aluminij, moguće, odgovaraju”, rekao je Klepić.

Isti dan, na sastanku Nadzornog odbora tema je bila sistematizacija zaposlenika što bi vodilo konačnom planu restrukturiranja. Tada je na iznijeti prijedlog došlo do neslaganja predstavnika sindikata, budući da se time veći broj zaposlenika vraća na poslove administracije, nego u proizvodne pogone.

Iz Aluminija su se u petak navečer očitovali kako će ipak više radnika biti u proizvodnji./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LJUBUŠKI

Čapljinska tvrtka gradi stambeno-poslovni kompleks

Čapljinska firma HANDY & CO d.o.o., inače suvlasnik benzinskih pumpi Oktan i cisterni za prijevoz naftnih derivata, je prije dvije godine kupila prostor bivše Vinarije Ljubuški površine 27.266...