Hrvatski Medijski Servis

Kiseljak: Zapaljene zastave BiH i objekat Patriotske lige

Nepoznate osobe sinoć su nakon meča Brazil-Hrvatska zapalili pet zastava BiH i objekat Patriotske lige u Kiseljaku, potvrdio je za portal “Dnevnog avaza” predsjednik Patriotske lige iz Kiseljaka Senad Bejtić, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

– Gledali smo u našem objektu utakmicu. Objekat smo zatvorili po završetku meča, a ujutro kad smo došli zatekli smo zapaljene četiri manje i jednu veliku zastava BiH –potvrdio je Bejtić.

Prema njegovim riječima osim zastava zapaljen je i dio objekta u kome su uredi Patriotske lige.

-Izgorio je samo dio stolarije, pretpostavljam da se vatra sama ugasila. Policiji smo prijavili ovaj slučaj – kaže predsjednik Patriotske lige iz Kiseljaka i dodaje kako ovo smatra napadom na državu, jer su zapaljeni njeni simboli.

– Ovo nije prvi incident koji smo imali i prijavili. Tijekom postavljanja transparenta na Dan nezavisnoti BiH jedan naš član pogođen je kamenom, a počinitelj je u međuvremenu otkriven. Kada dođete u Kiseljak, osim na našoj i na zgradi Općinskog suda Kiseljak, nigdje nećete vidjeti zastavu BiH. Čim se nešto pokuša uraditi vezano za afirmaciju države, doživimo neugodnosti – kaže za sarajevski list Bejtić, koji je prije dvije godine pismenim putem zatražio da se na zgradi Općine Kiseljak postavi zastava BiH.

– Nikada nisam dobio odgovor. Nitko ništa ne poduzima- zaključio je Bejtić./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte