Hrvatski Medijski Servis

Kiseljak: Potpisan memorandum za izgradnju hladnjače u vrijednosti 400.000 KM

Ured za koordinaciju pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Općina Kiseljak i Fondacija OdRaz, zaključili su jučer Memorandum o razumijevanju kojim su definirane nadležnosti i obaveze svakog od aktera.

Riječ je o implementaciji Projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu,koji se financira iz sredstava OPEC fonda za razvoj i sredstava vlastitog sudjelovanja lokalne zajednice u okviru Projekta unapređivanje ruralnog poduzetništva.

Konkretno, radi se o izgradnji hladnjače do 100 tona za jagodičasto i bobičasto voće u vrijednosti od 396.338,65KM.
Naime, proizvođači naših krajeva će putem ove hladnjače moći očuvati svoje proizvode dok ih ne predaju otkupljivačima.

Memorandum su potpisali direktor PCU Omanović Halil i Mladen Mišurić-Ramljak načelnik općine Kiseljak. Hladnjača će biti smještena u industrijskoj zoni na Brestovskom a izgradnja se očekuje ovih dana, prenosi Art.info.

Osim ove, iz Općine stiže još jedna dobra vijest. Naime, u mjesecu rujnu gradit će se još jedna, dosta veća hladnjača, ali ovoga puta za otkup i preradu do 1000 tona također bobičastog i jagodičastog voća. Zahvaljujući ovom projektu, na poljoprivrednicima će biti samo uzgoj dok će im otkup biti zagarantiran.

Oba projekta zasigurno će donijeti nova radna mjesta ali i poboljšati stanje u poljoprivredi općine Kiseljak./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte