Kiseljačani‌ ‌odali‌ ‌dužno‌ ‌počast‌ ‌prvom‌ ‌hrvatskom‌ ‌predsjedniku‌ ‌dr.‌ ‌Franji‌ ‌Tuđmanu‌

Na 20. godišnjicu njegove smrti uspomeni na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, poklonili su se i brojni Kiseljačani, predstavnici braniteljskih udruga, hrvatski politički dužnosnici, voditelji javnih ustanova ali i brojni drugi koji su nazočili polaganju vijenaca i paljenju svijeća pred Središnjim spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u Kiseljaku.

„Ovo je dan sjećanja, a ujedno i dan ponosa na sve što je prvi predsjednik svih Hrvata dr. Franjo Tuđman uradio za svoj hrvatski narod,“, kazao je ovom prilikom povjesničar Ivo Miro Jović.

O doprinosu dr. Franje Tuđmana u ostvarenju slobode hrvatskog naroda s obje strane granice govorio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak. „Prvi hrvatski predsjednik bio je čovjek koji je život posvetio borbi za slobodu hrvatskog naroda, neovisne i slobodne hrvatske države ali i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH“, istaknuo je Mišurić Ramljak, prenosi Večernji list BiH.

O doprinosu dr. Franje Tuđmana u stvaranju slobodne i neovisne državne hrvatske države te slobodi hrvatskog naroda povijest će tek reći svoje, smatra Lidija Bradara, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. „Povijest će pokazati koliko važnu ulogu i značaj je imao dr. Franjo Tuđman u stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države ali i slobodi hrvatskog naroda ma gdje on živio“, izjavila je ovom prilikom Bradara./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije