Kiseljačani‌ ‌odali‌ ‌dužno‌ ‌počast‌ ‌prvom‌ ‌hrvatskom‌ ‌predsjedniku‌ ‌dr.‌ ‌Franji‌ ‌Tuđmanu‌

Na 20. godišnjicu njegove smrti uspomeni na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, poklonili su se i brojni Kiseljačani, predstavnici braniteljskih udruga, hrvatski politički dužnosnici, voditelji javnih ustanova ali i brojni drugi koji su nazočili polaganju vijenaca i paljenju svijeća pred Središnjim spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u Kiseljaku.

„Ovo je dan sjećanja, a ujedno i dan ponosa na sve što je prvi predsjednik svih Hrvata dr. Franjo Tuđman uradio za svoj hrvatski narod,“, kazao je ovom prilikom povjesničar Ivo Miro Jović.

O doprinosu dr. Franje Tuđmana u ostvarenju slobode hrvatskog naroda s obje strane granice govorio je Mladen Mišurić Ramljak, načelnik Općine Kiseljak. „Prvi hrvatski predsjednik bio je čovjek koji je život posvetio borbi za slobodu hrvatskog naroda, neovisne i slobodne hrvatske države ali i jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH“, istaknuo je Mišurić Ramljak, prenosi Večernji list BiH.

O doprinosu dr. Franje Tuđmana u stvaranju slobodne i neovisne državne hrvatske države te slobodi hrvatskog naroda povijest će tek reći svoje, smatra Lidija Bradara, predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. „Povijest će pokazati koliko važnu ulogu i značaj je imao dr. Franjo Tuđman u stvaranju slobodne i neovisne hrvatske države ali i slobodi hrvatskog naroda ma gdje on živio“, izjavila je ovom prilikom Bradara./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Lavrov otkrio zašto je Iran oborio ukrajinski zrakoplov

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da se nenamjerno iransko obaranje zrakoplova ukrajinske zrakoplovne prošle nedjelje dogodilo u trenutku kada je...