SJEVERNOKOREJSKI ČELNIK

Kim Jong-un se ispričao zbog ubojstva južnokorejskog dužnosnika na granici

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un uputio je rijetku osobnu ispriku zbog ubojstva južnokorejskog dužnosnika, javlja BBC.

Kim je navodno rekao svom južnokorejskom kolegi Moon Jae-inu da se incident nije trebao dogoditi.

Navodno je ustrijeljen u sklopu mjera borbe protiv koronavirusa, kazao je savjetnik za nacionalnu sigurnost južnokorejskog premijera.

Naime, južnokorejske vlasti javljaju kako je 47-godišnjak navodno pokušao prebjeći na sjever.

U sjevernokorejskim vodama ga je pronašla vojska nakon čega je upucan, a tijelo mu je zapaljeno, javljaju južnokorejske vlasti.

“Spalili samo prsluk za spašavanje”

Isprika je stigla u obliku pisma upućenog predsjedniku Moonu, a Kim je rekao da mu je “jako žao što je razočarao gospodina Moona i narod Južne Koreje”.

Sjeverna Koreja također je dala Južnoj na uvid rezultate svoje istrage o incidentu. U njemu se navodi da je ispaljeno više od 10 hitaca na muškarca koji je ušao u sjevernokorejske vode, nije htio otkriti svoj identitet i zatim pokušao pobjeći.

Međutim, u pismu se navodi da su spalili njegov prsluk za spašavanje, a ne njegovo tijelo.

“Vojnici nisu mogli locirati neidentificiranog prijestupnika tijekom potjere, nakon što su ispalili hice i spalili prsluk prema nacionalnim izvanrednim mjerama za prevenciju bolesti”, rekao je Moonov savjetnik za nacionalnu sigurnost Suh Hoon, referirajući se na pismo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

UKOLIKO BOŠNJAČKI POLITIČARI NE PRIHVATE IZMJENE IZBORNOG ZAKONA

LUCOVIĆ: Herceg-Bosna mora biti hrvatski odgovor!

Zadnjih dana se među hrvatskom javnosti u BiH sve više aktualizira pitanje izmjena Izbornog zakona po kojima će Hrvati sami birati svoje političke predstavnike...