KIJEV Zbog Putina pogodili televiziju raketom

Sjedište jedne ukrajinske televizijske postaje u Kijevu napadnuto je ručnim raketnim bacačem nakon najave te televizije da će emitirati dokumentarac s intervjuom ruskog predsjednika Vladimira Putina, javile su danas ukrajinske vlasti.

Napad se dogodio prošle noći, nitko nije ozlijeđen, ali je oštećena fasada zgrade televizije “112 Ukraina”, navela je policija.

Ručni raketni bacač ostavljen je kod zgrade.

Ukrajinska sigurnosna služba (SBU) pokrenula je istragu, a policija kontrole u Kijevu u potrazi za napadačem.

Predsjednik televizije “112 Ukraina” Egor Benkendorf pozvao je u priopćenju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da odmah osudi taj “kriminalni akt” i da jasno naglasi da nitko ne smije koristiti nasilje protiv medija.

Vlasnik televizije je proruski zastupnik Taras Kozak. Televizija je prije nekoliko dana dobila upozorenja ukrajinskog tužiteljstva nakon objavljivanja namjere da emitira dokumentarac američkog redatelja Olivera Stouna o Ukrajini u kome je i intervju s Vladimirom Putinom.

U četvrtak je glavni ukrajinski tužitelj Juri Lucenko rekao da će sve osobe odgovorne za emitiranje tog “filma ruske propagande” biti pozvani na ispitivanje.

Televizija je jučer priopćila da je dobila izravnu prijetnju o napadu od ultranacionalilstičkih organizacija.

Nakon napada televizija je priopćila da su otkazali emitiranje dokumentarca, najavljeno za utorak, u nadi da će izbjeći suđenje i kazne vlasti./Beta/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

OSVRT

Sarajevo-prijestolnica fake antifašizma

Nakon svete mise koju je u sarajevskoj katedrali u subotu 16. svibnja služio kardinal Vinko Puljić za nevino pobijene na Bleiburgu i Križnom putu,...