POGLAVAR ISLAMSKE ZAJEDNICE PODRŽAO IZETBEGOVIĆEVU RATNOHUŠKAČKU IZJAVU

KAVAZOVIĆ: Ja šta nego ćemo se prebrojavati

Reisul-ulema Islamske zajednice u BiH u BiH Husein-ef. Kavazović neizravno je podržao lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je prije nekoliko dana na skupu svoje Stranke demokratske akcije u sarajevskom naselju Hadžići, ničim izazvan, kazao: – Prebrojali smo se, znamo koliko imamo mladih, koliko lovaca, koliko instruktora dronova. Neću dalje, kazao je Izetbegović, čije su riječi okrakterizirane, i u bošnjačkoj javnosti, kao ratnohuškačke, a njegova izjava naišla na opće zgražanje i osudu, podsjeća Hrvatski Medijski Servis.

Na manifestaciji “Dani bosanske duhovnosti – Karići 2022″, održane u subotu navečer, poglavar Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović kazao je kako Bošnjaci moraju voditi računa o sebi i znati kuda idu, i tko ih vodi, podržavši Izetbegovićevu huškačku poruku riječima: – Čujem glasove koji kažu, što nas to prebrojavaju. Da se nismo prebrojavali onda kada smo trebali da se prebrojavamo, ovo bi mjesto danas bilo u tuđim rukama. Ja šta nego ćemo se prebrojavati ..”

/HMS/

3 COMMENTS

  1. Je si li prebrojao i onog ”malca” od one hanume iz Viskog što ga isprati u Njemačku i što šefu kaže da mu je haram

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...