PROSLAVLJEN DAN TREBINJSKO- MRKANSKE BISKUPIJE

Katolici u Trebinju pljeskom pozdravili novog biskupa Palića

Novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić predvodio je u katedrali Rođenja Blažene Djevice Marije u Trebinju svetu misu u povodu Dana trebinjske biskupije i Svetog arkanđela Mihaela, sveca zaštitnika, pišu Nezavisne novine. Bila je to i prva Palićeva služba u trebinjskoj katedrali koju je služio zajedno s trebinjskim župnikom don Ivom Šutalom i ostalim svećenicima s koje su uputili poruke mira i slobode.

– Drago mi je da ova katedrala Rođenja Blažene Djevice Marije prima danas i mene, jednoga u nizu biskupa, apostolskih nasljednika koji su u ovoj maloj, ali uspomenama bogatoj biskupiji, navještali radosnu vijest Isusa Krista, našega spasitelja i otkupitelja, te kao pastiri vodili ovaj narod putem spasenja – kazao je monsinjor Palić.

Izražavjući radost što je zajedno s ostalim svećenicima i vjernicima, i uz specifičnu situaciju u pandemiji koronavirusa, molio svece za zaštitu ovoga grada i ove biskupije, on je istaknuo i da Sveti Mihael štiti biskupiju i sve njezine ljude.

Don Ivo Šutalo pozvao je, također, sve vjernike da otvore srca, pomole raspelu Isusa Krista i da oproste jedni drugima jer je to jedini ispravan život.

Vjernici su velikim pljeskom pozdravili novoga biskupa Petra Palića koji je službu preuzeo od ranijeg biskupa mons. Ratka Perića kojemu su zahvalili na 28 godina rada u ovoj službi hercegovačkih biskupija. Oca biskupa Petra u trebinjskoj su katedrali pozdravili i ostali svećenici trebinjske biskupije poželjevši mu Božji blagoslov, a oni sami će, kako je rečeno, nastojati dati sve od sebe kako bi bratski surađivali i odano služili, pišu Nezavisne novine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

JOSIP ŠIMIĆ ĐINĐIĆ TVRDI

Sprema se atentat na glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić

Novinar Josip Šimić Đinđić u autorskom tekstu na portalu Dnevno.ba naveo je da je Tužiteljstvo BiH, na čelu s glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić, formiralo...