KATICA: Sanji Vulić će biti uručen prekršajni nalog zbog “vrijeđanja institucija BiH, bahatosti i nekulture”

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica oglasio se priopćenjem za javnost u kojem je naveo da će šefici zastupničkog kluba SNSD-a u Parlamentu BiH Sanji Vulić zbog psovanja ispred Suda Bosne i Hercegovine biti uručen prekršajni nalog i da će morati platiti novčanu kaznu.

„Psovke, uvrede, vrijeđanje institucija Bosne i Hercegovine i građana nećemo tolerirati. Pratimo, nadziremo i kontroliramo svaki dolazak, ali ne dozvoljavamo udar na naše instutucije i prelazak ‘crvene linije’. Zastupnica u Parlamentu BiH Sanja Vulić pokazala je danas elementarno nepoštivanje institucija ove zemlje, naših građana, bahatost i nekulturu. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo utvrdili su danas narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeđanjem druge osobe ili drugim bezobzirnim ponašanjem, zbog čega će Sanji Vulić biti uručen prekršajni nalog za koji je predviđena kazna u iznosu od 200-600 KM. Ovo je poruka svima koji ne poštuju zakone ove zemlje da će policija MUP-a Kantona Sarajevo spremno djelovati i omogućiti svima da uživaju zakonom zajamčena prava, ali i snose posljedice za kršenje istih“, naveo je Katica.

Također, ministar unutarnjih poslova FBiH Ramo Isak je, kako javlja N1, najavio da će zatražiti postupak od državnog parlamenta protiv Vulić zbog njenih izjava ispred Suda BiH.

Ministar Isak traži pokretanje postupka protiv Sanje Vulić zbog psovanja ispred Suda BiH

Podsjećamo, Vulić je na psovala ispred Suda BiH i vrijeđala sutkinju Uzunović./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img