Kathleen Kavalec je nova šefica Misije OESS-a u BiH

Bivša zamjenica pomoćnika tajnika Ureda za europska i euroazijska pitanja pri američkom State Departmentu, veleposlanica Kathleen Kavalec imenovana je za novu šeficu Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, a dužnost će preuzeti 24. rujna 2019. godine, prenosi N1.

Veleposlanica Kavalec je obnašala više diplomatskih dužnosti. Između ostalog, bila je direktorica Odsjeka za ruska pitanja pri Uredu za europska i euroazijska pitanja, te zamjenica stalnog predstavnika i zamjenica šefa Misije SAD pri UNESCO-u u Parizu.

Ona je obnašala i funkciju zamjenice koordinatora za američku pomoć Europi, Euroaziji i Srednjoj Aziji, te dužnost direktorice Odsjeka za prevenciju konflikta pri Uredu koordinatora za obnovu i stabilizaciju.

Njene inozemne dužnosti obuhvaćaju službu na različitim lokacijama, kao što su Rusija, Ukrajina, Rumunjska i Brazil. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja State Departmenta, kao i nagrade predsjedničkog ranga.

Veleposlanica Kavalec diplomirala je političke znanosti na Sveučilištu “Berkeley” u Kaliforniji, a magistrirala vanjske poslove na Sveučilištu “Georgetown”.

Njeno poznavanje stranih jezika uključuje jezike konstitutivnih naroda Bosne i Hercegovine, te ruski, francuski, španjolski, portugalski i rumunjski jezik. Udata je i ima troje djece./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NA PRIJEDLOG MINISTARSTVA FINANCIJA I RIZNICE

Vijeće ministara BiH razmatrat će raspodjelu sredstava MMF-a

Za danas je zakazana sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na dnevnom redu će se, između ostalog, naći Prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o...