Kate Middleton objavila da ima rak

Princeza od Walesa, Kate MIddleton, kaže da se nalazi u ranoj fazi liječenja nakon što je testovima otkriven rak.

U video izjavi, Kate kaže da je to bio “veliki šok” nakon “nevjerojatno teških nekoliko mjeseci”, prenosi BBC.

Ali poslala je pozitivnu poruku, rekavši: “Dobro sam i svakim danom postajem jača.”

Pojedinosti o raku nisu otkrivene, ali Palača Kensington kaže da je uvjerena da će se princeza potpuno oporaviti. U princezinoj izjavi objašnjava se da kada je u siječnju imala operaciju abdomena, nije se znalo da postoji rak.

“Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da postoji rak. Moj liječnički tim stoga je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja”, rekla je princeza.

Treba vremena i prostora

Rekla je da misli na sve one koji su pogođeni rakom, dodavši: “Za sve koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, molimo vas da ne gubite vjeru i nadu. Niste sami.”

Kate je rekla da je oporavak od operacije dugo trajao i da je sada prioritet njezina obitelj. “William i ja činili smo sve što možemo da obradimo i riješimo ovo privatno za dobrobit naše mlade obitelji.”

“Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Georgeu, Charlotte i Louisu na način koji je njima prikladan i da ih uvjerimo da ću biti dobro”, dodala je.

Rekla je da obitelji sada treba “nešto vremena, prostora i privatnosti”. Sada se ne očekuje da će se Kate i princ William pojaviti s kraljevskom obitelji na uskrsnu nedjelju, a za princezu neće biti prijevremenog povratka službenim dužnostima.

Palača je također priopćila da je iznenadna odsutnost princa Williama s komemoracije krajem veljače bila posljedica otkrića Catherinine dijagnoze raka.

Brojna nagađanja

Par se suočio s intenzivnim nagađanjima u javnosti i pomamom društvenih medija o njezinu zdravlju od njezine operacije u siječnju. Od Božića nije bila na službenim događanjima.

U svojoj video izjavi govorila je o podršci svoje obitelji: “Imati Williama uz mene također je veliki izvor utjehe i sigurnosti. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. Oboma nam to mnogo znači.”

Palača je priopćila da je video princeze u srijedu snimio BBC Studios./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img