Karijeru je počeo kao tinejdžer, ali droga i alkohol su ga uništili

Glumac Edward Furlong (45) svoju karijeru u Hollywoodu je počeo već kao tinejdžer i njegova prva uloga Johna Connora u “Terminatoru” donijela mu je brojne nagrade, otvorila širom vrata Hollywooda i kritičari su mu tada predviđali uspješnu i bogatu karijeru u filmskoj industriji.

Nakon te uloge uslijedio je niz uspješnih filmova u kojima je Furlong glumio s velikim zvijezdama poput Meryl Streep i Liama Neesona, Tima Rotha, Vanesse Redgrave, Jeffa Bridgesa i brojnih drugih, a 1993. godine se pojavio i u spotu za pjesmu “Livin’ on the Edge” grupe Aerosmith.

Njegov uspjeh i slava krenuli su silaznom putanjom nakon 2000. godine i uglavnom su njegova filmska ostvarenja nakon tog razdoblja doživjela neuspjeh. Očekivalo se da će Furlong ponovno glumiti Johna Connora u “Terminatoru 3”, međutim, Nick Stahl je odabran neposredno prije početka snimanja, piše Jabuka.tv.

Kasnije je glumac objasnio da je imao dogovor da reprizira svoju ulogu, ali da su producenti odlučili pronaći drugog glumca nakon što se otkrila njegova ovisnost o drogi.

Furlong se tijekom svoje karijere borio s alkoholizmom i ovisnošću o drogama i to mu je i uništilo karijeru i redatelji su ga zaobilazili zbog njegovih problema, prenosi vecernji.hr. Prvi put je otišao na rehabilitaciju u listopadu 2000. godine i u jednom je intervju ispričao kako je godinama uzimao heroin i kokain.

Bilo je to stvarno strašno razdoblje. Bio sam usamljen i lutao sam po klubovima i konzumirao kokain, rekao je 46-godišnji glumac.

Od 2006. do 2009. godine bio je u braku s glumicom Rachael Bell s kojom je dobio sina. Kada je predala papire za razvod Bell je navela kako se razvode zbog nepomirljivih razlika i u rujnu 2009. je podnijela nalog za zabranu prilaska protiv njega nakon što ju je navodno udario u jednoj od svađa te je rekla da je tada bio pod utjecajem droge.

Godine dana kasnije dobio je tri godine uvjetne kazne zbog kršenja zabrane koju je Bell ishodila. U listopadu 2012. godine je uhićen i optužen za obiteljsko nasilje protiv svoje djevojke Monice Keene, a u studenom 2012. je uhićen je zbog navodnog napada na Monicu.

Ponovno je uhićen u svibnju 2013. zbog napada na svoju djevojku i izbjegao je daljnju zatvorsku kaznu nakon što je pristao na pet godina uvjetne kazne, odlaska na odvikavanje od ovisnosti o drogama u trajanju od 90 dana i jednogodišnjeg savjetovanja o obiteljskom nasilju.

Prije dvije godine je u jednom podcastu rekao kako je već neko vrijeme trijezan i da ne konzumira nikakve supstance./HMS/

Najnovije

HAAG

Stanišić i Simatović osuđeni na po 15 godina zatvora za zločine u BiH i Hrvatskoj

Bivšim čelnicima Službe državne sigurnosti Srbije Jovici Stanišiću i Frenkiju Simatoviću žalbeno vijeće Rezidualnog mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Haagu povećalo je...