VRHBOSANSKI NADBISKUP

Kardinal Puljić zahvalio vjernicima svoje nadbiskupije što su pomogli Banovini

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić uputio je danas video poruku zahvale vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije koji su prikupili 351 000 KM pomoći namijenjene područjima pogođenim razornim potresom u Glini, Petrinji i Sisku.

Nakon što su on i nadbiskup koadjutor vrhbosanski mons. Tomo Vukšić u nedjelju, 17. siječnja posjetili Glinu te u župnoj crkvi Sv. Ivana Nepomuka slavili sv. misu zajedno s biskupom Sisačke biskupije mons. Vladom Košićem kardinal je poslao video poruku zahvale svojim vjernicima na velikodušnosti, prenosi Nedjelja.ba.

Među ostalim podsjetio je kako u nadbiskupiji na čijem je on čelu ima nešto više od 150 župa od čega u dobrom dijelu njih je manje od 200 vjernika.

„Zato sam ugodno iznenađen da se te nedjelje uspjelo skupiti više od 351 000 KM, što je 180 000 €. Zato želim i župnicima i svim pastoralnim djelatnicima, a posebno svim velikodušnim vjernicima reći veliko hvala na toj solidarnosti i na spremnosti da žrtvuju svoj prilog kako bi pomogli onima koji su stradali“, kazao je među ostalim kardinal Vinko te zaključio: „Dragi vjernici na vašoj velikodušnoj pomoći od srca hvala i neka vas Bog blagoslovi u toj dobroti.“/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ANALIZA

Tko su stranci koji izjavama ruše ono malo nade u kompromis tri naroda u BiH?

Političko Sarajevo zadnjih dana je angažiralo nekoliko njemačkih i američkih analitičara koji svojim izjavama još jednom kreiraju lošu sliku o BiH i pokušavaju državu...