KARDINAL BOZANIĆ: Molimo za zaštitu malog hrvatskog čovjeka od diktature tržišta

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije u svetištu Majke Božje Bistričke okupilo se više desetaka tisuća vjernika. Središnje misno slavlje u crkvi na otvorenom predvodio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, javlja HRT.

Današnja svetkovina, poručio je Bozanić, pred nas stavlja Ženu i Majku, kao uzor kako se pouzdavati u Boga u vlastitom životu.

Foto: Pixsell

“Molimo za sve potrebe ljudi i naroda svijeta, za toliko narušeni mir u svijetu, za našu domovinu Hrvatsku, za plodnost zemlje koju nam je Bog dao. Molimo posebno za naše poljoprivrednike, za zaštitu proizvođača i potrošača, za hrabrost i ustrajnost odgovornih da zaštite malog hrvatskog čovjeka od nemilosrdnog nasilja diktature tržišta”, rekao je Bozanić.

Spomenuo se blaženog Alojzija Stepinca.

“Bog voli čovjeka i poziva ga na življenje dara kao Božjeg stvorenja, stvorena na sliku Božju. U tome se vidi ključ zauzimanja blaženoga Alojzija za čovjeka bilo kojeg podrijetla, vjere i nacije, u borbi protiv nepravde, jer ljubav prema Bogu postaje ljubav prema čovjeku, a Božje se milosrđe odražava u milosrđu prema bližnjima; ne kao prolazni osjećaj, nego kao nutarnji stav”, istaknuo je./HMS/

Najnovije

INSPEKTORI OTKRILI

Tko je Senad Sarić pod čijim se imenom vodi dosije Sebije Izetbegović?

Senad Sarić ime je liječnika pod čijim brojem dosjea se na Medicinskom fakultetu vodi SebijaIzetbegović. Otkrili su to inspektoru Kantonalne uprave za inspekcijske poslove...