KARAMATIĆ PORUČIO MEKTIĆU: I dalje si samo “Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije”

Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i predsjednik HSS-a BiH Mario Karamatić poručio je danas ministru sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću da je “džaba pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, jer je i dalje samo “Vlah za jednokratnu upotrebu političke saraj-čaršije”.

“Koliko god Mektić misli da je cijepajući ovu knjižicu i “boreći” se za BiH, kako sam reče, a ne za Republiku Srpsku postao “patriota” po mjeri “tamnog vilajeta”, odnosno političke saraj-čaršije, uzimam sebi za pravo poručiti mu dvije stvari – ne mogu zamisliti da ja ili bilo tko od mojih suboraca pocijepa iskaznicu HVO-a i džaba je pocijepa Dragane…, nisi njihov i nikada nećeš biti, samo si Vlah za jednokratnu upotrebu”, napisao je Karamatić na svom Facebook profilu.

Karamatić je ocijenio da se granica do koje su Srbi i Hrvati spremni ići kako bi dobili “halal certifikat” od “saraj-političke čaršije” vremenom sve više i više pomjera.

“Danas je Dragan Mektić poderao boračku knjižicu VRS-a, vojske i Republike za koju se borio da bi se još malo dodvorio Bakiru Izetbegoviću i paraobavještajnim strukturama SDA i međunarodne zajednice koje ga drže u životu dok Tužiteljstvo BiH ne počne raditi svoj posao, a počet će, prije ili kasnije”, naveo je Karamatić.

On je naglasio da ne manjka Srba i Hrvata koji su vjerno služili “saraj-čaršiji” da bi na kraju od nje bili odbačeni./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŽZH

Jedna osoba iz Širokog Brijega pozitivna na koronavirus

Iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke obavijestili su da je u protekla 24 sata u toj županiji na prisustvo koronavirusa testirano 9 osoba,...