KARAMATIĆ: Bošnjačka ekstremistička politika vrši nasilje nad konstitutivnošću Hrvata

“Još jednom se pokazalo kako politika sarajevskog jednoumlja dovodi Bosnu i Hercegovinu na rub destabilizacije. Političko Sarajevo destruktivnom unitarističkom politikom samo nanosi štetu cijeloj državi, i vraća je u prošlost”, izjavio je Mario Karamatić, predsjednik HSS-a i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Karamatić dodaje da će, unatoč nastojanjima ekstremističke bošnjačke politike BiH ostati multikulturalna država.

-Ekstremistička bošnjačka politička mašina odlučna je u nastojanjima da agresivnom indoktrinacijskom politikom briše temelje i identitet Bosne i Hercegovine. Ipak, na njihovo razočarenje, Bosna i Hercegovina jeste i ostat će multikulturalna država, rekao je Karamatić.

Predsjednik HSS-a ističe da bošnjačka politika sustavno vrši nasilje nad konstitutivnošću Hrvata te pokušava prebaciti problem u Hercegovinu.

‘’Bošnjačka politika zaokupljena je prebacivanjem problema na Hercegovinu, kao i vršenjem nasilja nad jednakopravnošću konstitutivnog naroda. Takvo ponašanje je sramotan pokušaj skretanja pažnje s izvora stvarnog kaosa i lažnih kriza koje dolaze iz Sarajeva. Stvaranjem negativne slike Hercegovine nastoji se izravno nanijeti šteta tom području, dok se država guši u nestabilnostima dirigiranim iz političkih opcija s predznakom bošnjačkog ekstremizma”, rekao je Karamatić te dodao:

-Dok Hrvati rješavaju probleme i krize koje su drugi potaknuli, dio bošnjačke politike im, namjerno generira i prebacuje nove. Sarajevu smeta to što su hrvatski narod i njegovi politički predstavnici u BiH zajedno i nedvojbeno opredijeljeni za EU i NATO integracije, što se ne može reći za bošnjačke političke predstavnike koji su pod utjecajem Turske koja je u svojim tridesetogodišnjim pregovorima za članstvo u EU zatvorila tek jedno od 35 poglavlja pretpristupnih pregovora, kazao je Karamatić, istaknuo je Karamatić.

U osvrtu na opstrukcije provođenja izborne volje i Sporazuma o načelima za formiranje vlasti, Karamatić je istaknuo da bošnjački članovi Predsjedništva Bosnu i Hercegovinu žele uvući u još dublju krizu.

‘’Lideri stranaka izbornih pobjednika usuglasili su ključne principe o formiranju vlasti i dugoročnoj viziji Bosne i Hercegovine, koja će se, naravno, nadopunjavati i formirati kroz daljnje razvoje i demokratsko sazrijevanje društva i politike. Međutim, bošnjački članovi Predsjedništva BIH ucjenama i preglasavanjem pokušavaju, na nečastan i zlonamjeran način, uvući državu u još veću političku krizu i blokade. Nadam se da će izborna volja naroda i građana Bosne i Hercegovine ipak prevladati ispred osobnih političkih interesa, kako bi se mogli fokusirati na probleme koji opterećuju građane Bosne i Hercegovine, te samu BiH’’, izjavio je Karamatić./HMS/

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije