Kalinić odbio uzeti medalju sa SP-a

Nikola Kalinić će o odluci da odbije poslušnost izborniku Zlatku Daliću na SP-u vjerojatno žaliti cijeli život.

Kako to obično biva, život se u takvim situacijama s tobom okrutno poigra pa reprezentacija bude hit i skoro postane svjetski prvak. Igrače herojski dočeka pola milijuna ljudi, zvijezde su gdje god se pojave, a ti na klupskim pripremama igraš – biljar.

No, iako je strašno pogriješio i znatno otežao posao reprezentaciji, a osobito kolegi napadaču Mariju Mandžukiću koji je pred kraj turnira jedva stajao na nogama, suigrači i stručni stožer odlučili su Kaliniću ipak uručiti srebrnu medalju. Iako nije odigrao ni sekunde, Kalinić je bio u službenom sastavu reprezentacije i savez je za njega dobio medalju.

Kako pišu Sportske novosti, Kalinić se zahvalio na ponudi i odbio je medalju uz poruku: “Hvala vam, ali ja nisam igrao u Rusiji.”

Očekivani je to odgovor napadača koji je protjeran iz kampa reprezentacije dva dana nakon utakmice s Nigerijom u 1. kolu natjecanja po skupinama zbog čega je na sebe navukao rijetko viđeni bijes javnosti. Podsjetimo, Kalinić je još na prijateljskoj utakmici protiv Brazila na Anfieldu odbio ući u igru s klupe zbog navodnih bolova u leđima, a zbog istog razloga nije želio ući u igru ni protiv Nigerije. Nakon što je propustio i jedan trening zbog “fantomskih” leđa, Dalić je izgubio strpljenje i 18. lipnja ga prvim avionom poslao u Split.

“Nisam ni sretan ni ponosan zbog toga, ali sa svoje strane sam napravio sve da do toga ne dođe. Triput sam mu davao šansu da se vrati, a zadnji put sam ga čekao cijeli dan. Žao mi je što je tako ispalo, ali neću se više vraćati na to”, rekao je nedavno izbornik Zlatko Dalić.

Kalinić je trenutačno na pripremama s Milanom, ali je jednom nogom navodno već u Atleticu. Španjolska Marca piše da bi se taj transfer mogao realizirati do kraja tjedna…/HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...