Kako Bosnu od dušmana, s dušmaninom, obraniti?

Šteta što se sećija sarajevskog krugaša Adila Kulenovića održava nedjeljom. Falio je Adil što bivšeg oficira Armije RBiH Envera Bijedića nije pozvao da iz Tuzle u Šeher dođe jučer, pa da zajedno osmotre i drugovima u Centralnom komitetu u Alipašinoj prezentiraju situaciju u Bosni i komšiluku. Ovako, što ono narod kaže, prošla baba s kolačima.

Većina drugova u Partiji, očito, nije raspolagala pravim informacijama o grupiranju i namjerama neprijateljskih snaga, inače se ne bi povukli s bojišta, bez ispaljenog metka, ostavili na cjedilu državotvorne, patriotske i probosanske snage i kukavički pobjegli u dubinu slobodnog teritorija, ovaj u oporbu.

A situacija je, po viđenju oficira Bijedića i politkomesara Kulenovića, identična onoj iz 90-tih godina prošlog stoljeća i prema onom što su prezentirali Federalnoj televiziji izgleda ovako: Agresorske snage iz Hrvatske i Srbije se hegemoniziraju. Hrvatska svoje ekonomske probleme vješto transformira u političke i agresorski ih izvozi u Bosnu. Hrvatski i srpski dušmani Bosne se radikaliziraju u Bosni, a četvrti, građanski, stabilizirajući faktor, u, za Bosnu, historijski najvažnijem momentu, napušta frontu.

Iako je i “Fronta” htjela uz patriotske snage na frontu da se oduži patriotima, što su im predsjednika pomogli posjesti u stolicu u bosanskom Predsjedništvu, u kojoj je dušmanin sjedio. Ali, bez Partije ni Fronta neće naprijed.

A, bit će da je za sve kriv onaj Naš Kojović, koji ni za živu glavu nije htio u koaliciju s etnonacionalistima, ne razlikujući, jadan, među etnonacionalistima dušmanske od patriotskih, probosanskih snage. Ma, vraga nije razlikovao, već se Englez pravio. Taj je ubačen među patriote da ih razbije, a ne ujedini.

Otkriven je i krucijalni dokaz da je on kvisling, četnik, koji je iz Srbije došao da okupi antibosanske elemente:- Uočeno je da među njegovima ima onih koji ne vole baklavu. Što je još gore povraća im se od baklave. Pa kako ćeš s takvima Bosnu braniti, na frontu protiv dvostrukog agresora.

I što sad?

Patriota Bakir morat će sada u boj za obranu Bosne protiv dušmana Mileta i Dragana zvati, a koga drugog nego, zamislite, svog (najvećeg) dušmanina-Fahru. A s takvima teško će se Bosna obraniti. Morat će se Bakir pomiriti- i s Bosnom i Hercegovinom i dalje živjeti./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NAPUSTIO REDOVE AL DUHAILA

Mandžukić postao slobodan igrač

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić (34) napustio je redove Al Duhaila nakon što je postigao sporazumni raskid ugovora s katarskim klubom.Mandžukić je...