SVJETSKO PRVENSTVO

Kakav ždrijeb: Portugal ili Italija neće ići na Svjetsko prvenstvo

U petak 17 sati u Zurichu održan je ždrijeb dokvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru iduće godine.

Bit će to dosad neviđene dokvalifikacije u europskoj zoni u kojima će sudjelovati čak 12 reprezentacija.

Naime, na ždrijebu je bilo šest nositelja (Portugal, Italija, Švedska, Rusija, Škotska i Wales) te šest nenositelja (Austrija, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Austrija, Poljska, Češka i Turska). Ovaj status je određen na osnovu rezultata u kvalifikacijskim skupinama, a Austrija i Češka su ušle u igru zbog rezultata u Ligi nacija, piše Jabuka.tv.

Oni su podijeljeni u tri turnira s po dvije eliminacijske utakmice, a samo tri pobjednika zauzet će tri preostala mjesta predviđena za europske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Ždrijeb je tako bio nemilosrdan prema aktualnim europskim prvacima Talijanima i Cristianu Ronaldu i njegovom Portugalu, jer su se ove dvije reprezentacije našle na istom turniru i jasno je da barem jedna od ove dvije velike reprezentacije neće ići u Katar. A ako se dogodi čudo možda prvenstvo propuste i obje, ali u to je teško povjerovati barem ovako na papiru.

U polufinalu su obje momčadi veliki favoriti jer na svom terenu dočekuju Tursku, odnosno Sjevernu Makedoniju, ali u eventualnom finalu turnira, jedna od ove dvije momčadi bi mogla kvalifikacije završiti u suzama, piše Jabuka.tv.

Nositelji će biti domaćini polufinalnih susreta. Polufinalni okršaji se igraju 24. i 25. ožujka sljedeće godine, a finale je na rasporedu tri dana kasnije. Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenog.

Pobjednik između Walesa i Austrije bit će nositelj u finalu prvog turnira. U drugom će to biti pobjednik dvoboja Rusija – Poljska, a u trećem pobjednik dvoboja Portugal – Turska. 

Ranije su od Europljana Svjetsko prvenstvo osigurali Hrvatska, Njemačka, Danska, Francuska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska i Nizozemska.

Pogledajte sve parove dodatnih kvalifikacija.

Turnir 1:

Škotska – Ukrajina
Wales – Austrija

Turnir 2:

Švedska – Češka
Rusija – Poljska

Turnir 3:

Portugal – Turska
Italija – Sjeverna Makedonija/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije