JURKOVIĆ: Osuđujem ispisivanje uvredljivih grafita u Nemu

Načelnik Neuma, Dragan Jurković osudio je ispisivanje nacionalističkih i fašističkih grafita koji su osvanuli na buregdžinici „Sarajka“ i susjednim objektima.

U reakciji za portal “Avaza“ Jurković kaže da je o ispisivanju uvredljivih grafita obaviješten u poslijepodnevnim satima, budući da je bio odsutan zbog zdravstvenih problema.

– Naravno, osuđujem sve takve pokušaje pojedinaca ili grupa i ograđujemo se od tog, vjerujem, izoliranog incidenta, jer takve poruke uvredljivog i neprimjerenog sadržaja ne doprinose ni izgradnji povjerenja niti šalju pozitivnu sliku o Neumu. Volio bih da se to nije dogodilo i vjerujem da to neće narušiti imidž našeg grada, jer u Neum su svi dobrodošli, bez obzira na vjersku, etničku ili bilo koju drugu pripadnost – rekao je Jurković.

Foto: Avaz

Naglasio je kako se nada da će nadležni organi reagirati profesionalno i pronaći izvršitelje tog vandalskog čina.

– Vjerujem da će u tome uspjeti, a mi ćemo što se tiče lokalne zajednice, odnosno, naših nadležnih službi reagirati i ukloniti sporne grafite – rekao je Jurković.

Podsjetio je i na vandalski čin početkom mjeseca kada su polomljeni križevi u dvorištu crkve Svetog Ante, što je unijelo nemir među lokalnim stanovništvom, a u vezi tog slučaja policijska istraga je i dalje u tijeku.

– Nadam se da će u oba slučaja istraga rezultirati otkrivanjem počinitelja i adekvatnim sankcijama. Zaista, osuđujem svaku vrstu vandalizma u našem gradu – poručio je Jurković za portal “Avaza”.

Podsjetimo, na objektu buregdžinice „Sarajka“ te na drugim ispisane su poruke: „Za dom spremni“, „Gazi balije“, „Pitarske pi*ke“, „Je* em te Sarajvo“ te druge./HMS/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img