Juniorska reprezentacija BiH okupit će se u četvrtak u Zenici

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u četvrtak u Zenici gdje će se pripremati za turnir kvalifikacija za Europsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

Protivnici bh. timu u grupi 11 bit će Francuska, Gruzija i Andora, a turnir će biti održan u Etno selu Stanišići i Ugljeviku od 8. do 14. studenog, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Izbornik Toni Karačić pozvao je 20 igrača, a na njegovom popisu su: Adnan Kanurić (Deutz 05, Njemačka), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Amar Beširević (Željezničar), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Rijad Sadiku (Sarajevo), Vladan Danilović (Borac), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Nedim Hadžić (Sarajevo), Nikola Kosanić (Niendorf, Njemačka), Benjamin Hadžić (Stuttgart, Njemačka), Elvir Kovač (Freiburg, Njemačka), Amar Beganović (Sloboda), Alen Mustafić (Sarajevo), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Amar Ćatić (PSV Eindhoven, Holandija), Demirel Veladžić (Sarajevo), Halid Šabanović (Sarajevo), Amir Velić (Željezničar).

Karačić smatra da su pred bh. timom teške utakmice.

– Očekuju nas pripreme za turnir na kojem ćemo imati zahtjevne protivnike. Francuska i Gruzija su veoma kvalitetne ekipe. U Zenici ćemo obaviti pet treninga, a u Etno selu Stanišići još dva do prve utakmice sa Gruzijom. Iskoristit ćemo ovaj period da igrače što bolje upoznamo tim protivnikom. Prema onome što smo vidjeli radi se o ozbiljnoj i jakoj ekipi. Moramo se što bolje spremiti jer prva utakmica je veoma važna i može odrediti dalji tijek kvalifikacija. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo plasman u Elitni krug – kazao je Karačić.

Reprezentativci će se spremati u Zenici do 6. studenog kada polaze u Etno selo Stanišići gdje će biti održan turnir.

Raspored utakmica kvalifikacijske grupe 11:

8. studenog:

Francuska – Andora (Ugljevik)

Bosna i Hercegovina – Gruzija (Etno selo Stanišići)

11. studenog:

Francuska – Bosna i Hercegovina (Etno selo Stanišići)

Gruzija – Andora (Ugljevik)

14. studenog:

Gruzija – Francuska (Etno selo Stanišići)

Andora – Bosna i Hercegovina (Ugljevik)

Svi susreti počinju u 13 sati.

/Fena/HMS/

Najnovije

MISU PREDVODIO BISKUP KOMARICA

Obilježeno 25 godina od pogroma Hrvata katolika banjolučkoga kraja

Biskup banjolučki, mons. Franjo Komarica, u nedjelju 20. rujna 2020. u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u okviru nekadašnje trapističke opatije „Marija Zvijezda“ slavio...