JULIJA NAVALJNA O PUTINU: Našu državu trenutno vodi lažov, lopov i ubojica, ali će tome doći kraj

Udovica ruskog oporbenog kritičara Alekseja Navaljnog, Julija Navaljna, izjavila je povodom inauguracije Vladimira Putina za predsjednika Rusije, da se njegov režim zasniva na lažima i korupciji i da njemu mora doći kraj.

Sve gora situacija

– Za mene osobno, posljednjih šest godina Putinove vladavine su bile godine u kojima je moj muž, Aleksej Navaljni, pravi ruski patriota, bio progonjen, otrovan kemijskim oružjem, stavljen na suđenje, mučen u zatvoru tri godine i onda ubijen – ukazala je Navaljna i optužila za sve to ruskog predsednika.

Kako je rekla u video snimku objavljenom na Youtube, s svakim njegovim mandatom, sve postaje sve gore i dodala je da je zastrašujuće da se zamisli što će se još dogoditi ako Putin ostane na vlasti.

– Ogromne količine novca su ukradene od nas svakog dana da bi se bombardirali mirni gradovi – poručila je Julija građanima Rusije i napomenula da se Putin plaši otkriti istinite brojke o žrtvama “krvavog i besmislenog rata koji ne želi nitko osim njega”.

Iznevjerio obećanje

Ona je kazala da Rusiju s Putinom “neće imati ni mir, ni razvoj ni slobodu”, kao i da je on iznevjerio obećanje dano tijekom prošlog inauguracionog govora kad je rekao da želi mirnu Rusiju koja je sigurna za njene građane.

– Prije dva mjeseca, Rusija je doživjela masovnu tragediju, jedan od najvećih i najstrašnijih terorističkih napada u nedavnoj povijesti. Ruske sigurnosne snage nisu ga uspjele spriječiti i dozvolile su desetine smrti naših sugrađana. Pa ipak, svakog dana uhićuju mirne pojedince zbog novinarstva, stavova ili čak objava na društvenim mrežama – rekla je Navaljna.

Dodala je da se mora osigurati da nitko na svijetu ne vjeruje Putinu, ni u Rusiji ni izvan njenih granica.

– Našu državu trenutno vodi lažov, lopov i ubojica, ali će tome doći kraj. Ne odustajte, istina će pobijediti – zaključila je Julija Navaljna./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img