Hrvatski Medijski Servis

Jubilarni, 10. Dani Kazališta Vitez 2018. se nastavljaju

Jubilarni, 10. Dani kazališta Vitez 2018. se nastavljaju, pred nama je “Dječji vikend” viteških kazališnih dana u sklopu kojeg najprije nastupa uspješnica Gradskog kazališta mladih Vitez – “Carevo novo ruho”, u petak 19. listopada 2018. u 19:00 sati. Cijena ulaznice 2 KM, prenosi Radio Vitez.

O predstavi: „Carevo novo ruho“ jedna je od onih priča koje se podjednako obraćaju djeci i odraslima. Prošlo je i više od jednog stoljeća od kad je nastala ova Andersenova bajka. Naime, ova bajka je djeci zanimljiva upravo zbog toga što dijete ima ulogu superiornog lika u njoj. Odrasli vrlo često, zbog straha od ugroženosti njihovog položaja u društvu, pristaju na razne predodžbe stvari i događaja koje im se plasiraju kao jedina istina. Međutim, djeca naivno i čisto progovaraju o stvarima točno onako kako ih oni vide.

Bez obzira što je bajka tako davno napisana, možemo je preslikati u bilo koje današnje društveno uređenje. To je zapravo bajka koja pokazuje kako je lako zalutati ako nemamo čvrstih uporišnih točaka za orijentaciju pa dopustimo da nam lažni autoriteti (bez obzira koju funkciju obavljali) kroje sudbinu.

Od svih carevih odijela, ovo je imalo najveći uspjeh.

U predstavi igraju: Bruno Grebenar, Ana Gabrić, Nikola Matković, Mirna Mišković, Anja Stipinović i Ognjen Stojak | Tehnička podrška: Nataša Krišto | Autor glazbe: Alojz Čakarić | Izvršni producent: Ivan Sajević | Grafička priprema: Borislav Sučić

Dječji vikend 10. Dana kazališta Vitez 2018., nastavlja se i u subotu te nedjelju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte