'FROM OVER SUPSTANCE'

Josip Mijić u četvrtak izlaže u Livnu

Franjevački muzej i galerija Gorica Livno domaćini su izložbe Josipa Mijića pod nazivom “Form Over Substance” koja će biti otvorena u četvrtak, 23. siječnja u 19 sati.

Josip Mijić, jedan od perspektivnijih autora suvremene bh. umjetničke scene, u svom umjetničkom kontinuitetu drži visoku razinu estetske izražajnosti, a svojim minimalističkim djelima duboke simbolike propitkuje odnos suvremenog čovjeka prema vlastitom bitku i prema društvu u kojem živi.

Mijić je rođen 1975. godine u Travniku. Godine 2002. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu u klasi profesora Ante Kajinića, a 2005. završio je postdiplomski studij “Ars sacra” pod mentorstvom istog profesora i stekao zvanje magistra Ars Sacra. Doktorirao je 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu.

Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb, Udruge likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine, Udruge likovnih stvaratelja Lašvanske doline, Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH i udruge ALUMNI ALU na Širokim Brijegu.

Radovi mu se nalaze u brojnim umjetničkim zbirkama, uključujući Franjevački muzej i galeriju Široki Brijeg, Umjetničku galeriju BiH, Nacionalnu knjižnicu Katalonije (Barcelona, Španjolska), Udruženje anonimnih artista Banja Luka, Galeriju “Fonticus” (Grožnjan, Hrvatska).

Dobitnik je više prestižnih nagrada, a do sada je imao 25 samostalnih i sudjelovao na više od 150 skupnih izložbi u zemlji i u inozemstvu./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Osnovana podružnica HKDU BiH

- Budući da se bliže Lokalni izbori 2020.godine, vrijeme je da svi ozbiljno i odgovorno pristupimo pripremama, pa u tome kontekstu, sa zadovoljstvom možemo...