UKUPNO 323 U BiH

Još 38 osoba u RS pozitivno na koronavirus

U Republici Srpskoj potvrđeno je još 38 novih slučajeva virusa korona, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS u obraćanju javnosti.

Kako je rekao Šeranić, u posljednja 24 sata testirana su 403 uzorka, a potvrđeno je 38 pozitivnih.

Šeranić je rekao da je u pitanju 20 žena 18 muškaraca, uglavnom srednje životne dobe, ali da ima i mlađih i starijih.

Najviše ih je iz Banjaluke i uglavnom se radi o obiteljskim klasterima.

On je naveo da je devet osoba hospitalizirano na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske, dok će ostali, s obzirom na to da nemaju simptome, biti smješteni u izolaciju.

Šeranić je naveo da se ukupno 65 osoba u Republici Srpskoj liječi od virusa korona, od kojih je na UKC-u Srpske hospitalizirano 32 lica, a jedno u Doboju.

On je dodao da su na respiratoru četiri osobe, a u izolaciji 16 koja imaju simptome i čekaju potvrdu nalaza, dok je na odjelu gdje se liječe osobe s lakšim simptomima njih 12.

Prema njegovim riječima, smanjuje se broj osoba u nadzoru, kojih ima 16.059, dok je iz nadzora izašlo 2.881 osoba.

Testirano je i 116 osoba s graničnih prijelaza i svi su negativni.

Sada je ukupan broj oboljelih ukupno u RS 200.

Zaražena dva zdravstvena radnika

Šeranić je rekao da su urađeni svi kontakti doktora u UKC RS i da su dva zdravstvena radnika pozitivni.

Kako je rekao zaraženi su jedna doktorica i jedna sestra koja su radili u smjeni sa zaraženim doktorom.U Bosni i Hercegovini su tako od jutros potvrđena ukupno 54 nova slučaja zaraze koronavirusom, a stanje u gradovima i mjestima izgleda ovako:

Banja Luka – 133, Konjic – 25, Tuzla – 17, Sarajevo – 15, Široki Brijeg – 12, Mostar – 12, Laktaši – 12, Bosanska Gradiška – 10, Kozarska Dubica – 8, Čitluk – 7, Bihać – 7, Teslić – 6, Goražde – 6, Kneževo – 5, Zenica – 5, Prnjavor – 5, Grude – 4, Bijeljina – 4, Čelinac – 3, Modriča – 3, Brčko – 3, Kotor Varoš – 2, Tešanj – 2, Bosanski Brod – 2, Prijedor – 2, Ribnik – 2, Derventa – 1, Novi Travnik – 1, Lukavac – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Zavidovići – 1, Posušje – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Bosanska Krupa – 1, Doboj – 1.

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

MARK ESPER

Američki ministar obrane protiv Trumpa, ne želi slati vojsku na prosvjednike

Američki ministar obrane Mark Esper izjavio je kako ne podržava slanje vojske na prosvjednike zbog smrti Georgea Floyda i rasne nejednakosti, distancirajući se od...