Hrvatski Medijski Servis

Jolie: Genocid u Srebrenici teško će opterećivati savjest svih nas

”Svim srcem suosjećam sa 175 obitelji koje su jučer ispratile na vječni počinak svoje najvoljenije. Njihova snaga i dostojanstvo duboko su me potresli”, izjavila je slavna glumica Angelina Jolie, povodom 19. godišnjice genocida u Srebrenici.

Njene misli i osjećaji, kako je rekla, također su upućeni mnogim Bosancima čiji su očevi, muževi, braća, stričevi i sinovi brutalno ubijeni u genocidu koji se dogodio prije 19 godina, a čija tijela još nisu pronađena.

”Ti preživjeli iz Srebrenice žive s nemjerljivim bolom i dubokim osjećajem nesigurnosti. Mnogi od njih nikada nisu vidjeli da je ostvarena bilo kakva pravda”, istaknula je Jolie.

”Genocid u Srebrenici ne može se nikada izbrisati i trebao bi teško opterećivati savjest sviju nas. Svijet nije spriječio ubojstvo 8.000 nevinih muškaraca i dječaka. Dugujemo im sjećanje, a preživjelima koji su ostali iza njih dugujemo da stanemo iza istine, da pomognemo Bosni i Hercegovini da ostvari dugoročnu stabilnost i budućnost bez straha”, poručila je Jolie./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte