JOHOVAC – RUDANKA Sutra počinja gradnja prvih kilometara autoceste na Koridoru V c kroz RS

Javno poduzeće “Autoputevi Republike Srpske“ sutra će ozvaničiti početak radova na prvim kilometrima Koridora V c na teritoriji Republike Srpske.

Prva dionica autoceste gradit će se na pravcu Johovac (Tovira) – Rudanka (Kostajnica), dužine 5,65 kilometara, a bit će financirana kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj i grant sredstvima Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

To je prva od četiri planirane faze. Druga dionica je od petlje Rudanka (Kostajnica) do Karuša (entitetske granice na jugu) ukupne dužine oko šest kilometara.

U trećoj fazi će se graditi dionica od petlje Johovac do petlje Podnovlje dužine oko 13 kilometara, a u četvrtoj dionica od Vukosavlja do petlje Podnovlje ukupne dužine oko 23 kilometra.

Ranije je rečeno da će Koridor V c na teritoriji RS-a biti dug 46,6 kilometara, od Doboja do Vukosavlja, i da je procijenjeno da će koštati oko 500 milijuna eura.

Izvođači radova su kompanije “Integral inženjering” i “Granit” Skoplje, s kojima je u ožujku potpisan ugovor.

Direktor “Autoputeva RS-a” Dušan Topić rekao je ranije i da su hrvatske ceste objavile odluku o dodjeli ugovora za izvođenje radova na mostu na rijeci Savi kod Bosanske Gradiške, odnosno Stare Gradiške./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije