JERKOVIĆ SA SCANALOM: Neophodno veće uvažavanje i puna jednakopravnost Hrvata

Dopredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković sastao se u svom uredu sa zamjenikom Visokog predstavnika Michaelom Scanalom, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Jerković i Scanal razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH te položaju Hrvata u institucijama RS ali i zastupljenosti Hrvata u državnim institucijama.

Jerković je istaknuo da je neophodno veće uvažavanje Hrvata te postizanje pune jednakopravnosti Hrvata s ostalim narodima u BiH jer je to ključ opstojnosti.

-Potrebno je intenzivnije zajedničko djelovanje svih političkih aktera kako bi se stvorili uvjeti za bolji život svih naroda u BiH, kazao je Jerković.

Sastanku su nazočili još i voditeljica ureda OHR-a u Banja Luci veleposlanica Marianne Berecz, politička savjetnica u Uredu Visokog predstavnika Slobodanka Desančić Siljković te savjetnik dopredsjednika RS Pero Josipović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TOMISLAVGRAD

Samkrament Prve svete pričesti podijeljen u Župi sv. Mihovila

Ispred duvanjske Spomen bazilike u gradskoj Župi svetog Mihovila u Tomislavgradu, sinoć je bilo svečano i posebno lijepo. Podijeljen je sakrament Prve svete pričestiSakrament...