TUZLA

Je li SDA pokrala svog kandidata za Gradsko vijeće? Ćerim Rastoder podnio kaznenu prijavu

Ćerim Rastoder, kandidat SDA za Gradsko vijeće Tuzle, podnio je kaznenu prijavu zbog pokušaja krađe njegovih glasova.

Naime, nakon što su objavljeni rezultati, Rastoder, koji je bio 35. na listi, vidio je da nije dobio dovoljan broj glasova za prolazak u Vijeće. Brojke koje je vidio nisu mu bile logične, pa je krenuo u provjeru.

U razgovoru za Raport Rastoder objašnjava što se dogodilo.

“Prije tri četiri dana kada su obavljeni rezultati, ja sam se našao na šestom mjestu i sumnjao sam u taj rezultat, jer prema izvješću s terena trebao bih imati više glasova. Otišao sam u Gradsko izborno povjerenstvo i iskopirao zelene kartone, u koje se upisuju glasovi, a s kojih se kasnije prepisuju i SIP-ove obrasce”, priča Rastoder.

Kaže da je cijeli dan uspoređivao zelene kartone s unesenim podacima. Ukupno ih je pregledao 150.

“Kada sam usporedio, vidio sam da sam pokraden. Sinoć sam donio odluku da predam kaznenu prijavu, u njoj sam sve detaljno objasnio. Obavijestio sam i GIP o tome što sam otkrio. Oni su izvršili uvid i vidjeli da sam zaista u pravu. I sad će ispraviti tu grešku”, kaže Rastoder.

Razlikom glasova koju je utvrdio, Rastoder je ušao u Gradsko vijeće.

“Nekome je dakle bio cilj da ne uđem ja u Vijeće. Što se mene tiče znam da je kriv onaj koji je upisivao, a istraga neka dokazuje tko je nalogodavac”, navodi on.

Upitan vjeruje li da postoji politička pozadina, Rastoder je odgovorio pozitivno.

“Postoji politička pozadina. Nekome nije odgovaralo da ja budem peti Vijećnik već netko drugi. Pljačka je napravljena i otkrivena. Da ja nisam sam ušao i tražio ne bi nitko. Ja sad želim da se otkrije tko je krivac”.

S obzirom na to da se špekuliralo da iza svega stoji njegova stranka SDA, novinari Raporta pitali su ga vjeruje li u to.

“Ne znam. Ja to ne mogu reći. Neka to Sud kaže. Neka dokazuju tko je krao”, zaključuje Rastoder./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije