IZVJEŠĆE ZA STUDENI: U BiH blokirana 94.692 računa firmi

Središnja banka Bosne i Hercegovine (SBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvješću o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa SBBiH navedeno je da su početkom studenog 2019. godine u BiH bila blokirana 94.692 računa poslovnih subjekata ili 188 više nego prethodnog mjeseca.

U izvješću SBBiH je navedeno i da 51.613 firmi ima blokiran bar jedan račun, što je za 97 firmi više nego u izvješću iz prošlog mjeseca.

U novom izvješću, koji sadrži 3.786 stranica, pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od gospodarskih poduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvješću Središnje banke BiH, objavljenim početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankovni račun./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

REMI JURIĆEVE VERONE

Juventus se vratio na vrh, Badelj isključen u pobjedi Fiorentine

Nogometaši Juventusa vratili su se na vrh ljestvice talijanskog nogometnog prvenstva 2-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Brescije u susretu 24. kola.Ključni trenutak dvoboja dogodio...