Sve vijesti

ZAPOVJEDNIK IDF

IZRAELSKI GENERAL: Izgubili smo 16 vojnika, to je nužna cijena, borimo se protiv terorista na njegovom teritoriju

Načelnik Glavnog stožera Izraelskih obrambenih snaga (IDF) general-pukovnik Herzi Halevi kazao je svojim vojnicima da je “teška i bolna cijena” koja se plaća tijekom rata protiv Hamasa “nužna”, nakon što je prošlog dana ubijeno 16 vojnika, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Usred smo rata. Bit će to dug rat i borit ćemo se u njemu do kraja. Mi smo proaktivni i borimo se protiv neprijatelja na njihovom teritoriju, udarajući ih upravo na ona mjesta gdje su radili na svojim planovima i na sama područja odakle su zli teroristi došli”, kazao je Halevi, kako ga citira The Times of Israel.

“Napredujemo u fazama rata i djelujemo na terenu unutar neprijateljskog teritorija, uz podršku precizne i teške vatre. Aktivnost će se nastaviti i intenzivirati u skladu s fazama rata i njegovim ciljevima, kako ih je definirala izraelska vlada”, kaže on.

“Do sada smo nanijeli velike gubitke neprijatelju i oštetili terorističku infrastrukturu. Tražimo, pronalazimo i ubijamo one koji su sudjelovali u ubilačkom masakru nad nama i onima koji su ih poslali”, stoji u pismu.

“Nastavit ćemo neumorno gurati i iskoristiti svaku priliku da vratimo taoce kući, kroz rizične otvorene i tajne napore, kao što smo već učinili”, kaže.

Halevi kaže da “rat ima tešku i bolnu cijenu, ali je neophodan”.

“Borimo se za naše pravo i pravo budućih generacija da žive u sigurnosti i blagostanju u našoj domovini”, dodao je./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...